Σάββατο, Ιουλίου 31, 2021

Καινούργιο -Αναπολώντας τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών

>

 Καλοκαίρι και Καινούργιο ήταν μέχρι πριν 2 χρόνια συνώνυμο επιτυχημένων εκδηλώσεων που προσέλκυαν κόσμο από όλη την Αιτωλοακαρνανία...

ενώ πολλοί συγχωριανοί μας που ζουν πολλά χιλιόμετρα μακρυά επέλεγαν τις συγκεκριμένες ημερομηνίες για να επισκεφτούν τον τόπο τους.

Κάπου στα μέσα του Ιούνη ο Π.Ο Καινουργίου "Οι Θεστιείς" με διήμερες συνήθως εκδηλώσεις έκλεινε την χρονιά, παρουσιάζοντας χορευτικές παραστάσεις όλων των τμημάτων του.

Αμέσως μετά γίνονταν ο προγραμματισμός για την γιορτή της Αθερίνας που λάμβανε χώρα Ιούλιο ή Αύγουστο.

Και σε αυτή την εκδήλωση εκατοντάδες πολίτες  συνέρρεαν στο Καινούργιο για να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς ή μουσικές βραδιές απολαμβάνοντας αθερίνα της Τριχωνίδας.

Αρχές Αυγούστου ολοκληρώνονταν οι συσκέψεις με άλλους συλλόγους και φορείς και ο ΠΑΟΚ Δόξα ανακοίνωνε το πρόγραμμα των ιστορικών εκδηλώσεων ΘΕΣΤΙΑ.

Εκδηλώσεις που περιλάμβαναν αθλοπαιδιές ,θέατρο,μουσικές βραδιές με κέφι και μεγάλη συμμετοχή από παιδιά,παιδιά που πραγματικά απολάμβαναν όσα ζούσαν στους αγωνιστικούς χώρους.

Ξεχώρισε και έδωσε ελπίδες για καθιέρωση ο αγώνας δρόμου Θεστιέων το 2017 ,(δείτε πιο κάτω)στον οποίο συμμετείχαν δεκάδες αθλητές σε μια μοναδική διαδρομή 5χλμ από το Βλοχό προς το Καινούργιο.

Δυστυχώς όμως όχι μόνο δεν έγινε καμιά προσπάθεια αναβάθμισης της διοργάνωσης ,αλλά δεν ξανάγινε μέχρι σήμερα.

Όλα αυτά γνώριζαν φθίνουσα πορεία και έχαναν την αίγλη τους ,για λόγους που επί του παρόντος δεν χρειάζονται ανάλυση και φθάσαμε στο 2020 ,όπου ο κορωνοϊός δεν επέτρεψε να γίνει καμία εκδήλωση και στο Καινούργιο.

Όμως το βασικό είναι ότι άνθρωποι που πραγματικά ασχολήθηκαν με την διοργάνωση των εκδηλώσεων και "έδωσαν τον εαυτόν τους",έφυγαν απογοητευμένοι (και πικραμένοι)από συμπεριφορές....και δεν ξανασχολήθηκαν με τα κοινά του χωριού.

Γιατί όποιος δουλεύει κάνει λάθη, και μπορεί να έγιναν λάθη ,όμως οι εκδηλώσεις ήταν επιτυχημένες και το Καινούργιο ήταν πόλος έλξης σε κάθε εκδήλωση.

Ας θυμηθούμε κατά τη γνώμη μου κάποιες από τις εκδηλώσεις της τελευταίας πενταετίας που ξεχώρισαν όπως κατεγράφησαν από το kainourgiopress.

Με την ελπίδα να ξαναγίνουν και να αποκτήσουν την αίγλη που τους αρμόζει, με την συνεργασία όλων των συλλόγων ,των φορέων, της Κοινότητας Καινουργίου ,του Δήμου Αγρινίου ,της Π.Δ.Ε και των ανθρώπων που αγαπούν και νοιάζονται για το χωρίο.

Νότης Ρεντίφης 

ΘΕΣΤΙΑ 2016

ΘΕΣΤΙΑ 2017 τελευταία μέρα

ΘΕΣΤΙΑ 2017 - τουρνουά ποδοσφαίρου

ΘΕΣΤΙΑ 2017-Αγώνας δρόμου Θεστιέων

ΘΕΣΤΙΑ 2018-Γιορτή Αθερίνας

ΘΕΣΤΙΑ 2019-ΕΝΑΡΞΗ

ΘΕΣΤΙΑ 2019-Γιορτή Αθερίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!