Παρασκευή, Ιουλίου 30, 2021

Το Αγρίνιο συμμετείχε στη δράση «Χτίζοντας γέφυρες» στη Γερμανία

>

Με σημαντικές παρουσίες  και τη  συμμετοχή Αγρινιωτών εικαστικών  και επιστημόνων  πραγματοποιήθηκε

στη Γερμανία η δράση μνήμης για την ειρήνη με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες».Το Δήμο Αγρινίου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου. 

Πρόκειται για τη συνέχεια του σεμιναρίου γλυπτικής,που έγινε πριν από δύο χρόνια στη Χούνη, υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου, όπου Έλληνες και Γερμανοί γλύπτες  φιλοτέχνησαν  μοναδικές δημιουργίες τις οποίες  παραχώρησαν στην Τοπική Κοινότητα.  

Η σημαντική καλλιτεχνική δράση επαναλήφθηκε, το διάστημα 11 έως  25 Ιουλίου, στο ΧόφχαϊμτουΤάουνους και την Φρανκφούρτη υπό την αιγίδα του Δήμου Χόφχαϊμ. Εμπνευστές της πρωτοβουλίας είναι η ΊνγκριτΧόρνεφ και η Αννέτα Κούρτη.




Η εναρκτήρια εκδήλωσηπεριελάβανε έκθεση φωτογραφιών στο Χόφχαϊμμε φωτογραφίες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου   από την Ελλάδα και την περιοχή του Ρήνου-Μάιν. Ακολούθησε η δημιουργία γλυπτών για την ειρήνη,από  Έλληνες και Γερμανούς καλλιτέχνες,οι οποίοι δημιούργησαν  έργα αφιερωμένα στο σκοπό των εκδηλώσεων και τα οποία θα κοσμήσουνοδό στην πόλη Χόφχαϊμ.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου ευχαρίστησε για την πρόσκληση και συνεχάρη τους συντελεστές για την επιτυχημένη διοργάνωση:«Hμέρες χαράς, αγάπης, ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών, αλλά και ευγενούς άμιλλας  μεταξύ των καλλιτεχνών των χωρών μας, Γερμανίας και Ελλάδας, είναι αυτές που διανύουμε. Συγκεντρωθήκαμε στην Φρανκφούρτη, και θα συνεχίσουμε στην πόλη Χόφχαϊμ, σε αυτές τις φιλόξενες  πόλεις,για να διακηρύξουμε την προσήλωσή μας στην ειρήνη, την πίστη μας ότι είναι δυνατή η ειρηνική διευθέτηση  των διαφορών που προκύπτουν μεταξύ των κρατών και την ικανοποίησή μας που και οι λαοί μας και οι κυβερνήσεις μας  σκοπεύουν ακριβώς στην προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης.

Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε από βάθους καρδίας τους διοργανωτές του Γερμανοελληνικού Σεμιναρίου «Χτίζοντας γέφυρες», οι οποίοι πήραν αυτή την πρωτοβουλία και κουράστηκαν, ώστε να υπάρξει ευτυχές αποτέλεσμα.Ιδιαίτερα ευχαριστούμε  την κ. Αννέτα Κούρτη και την κ. ΊνγκριτΧόρνεφ, υπεύθυνες για την επιμέλεια και την οργάνωση».

Έλληνες ομιλητές στην εκδήλωση ήταν: ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών  Βασίλης Πατρώνης και ο εκπαιδευτικός ΑλέξηςΚατεφίδης, ενώ έργα φιλοτέχνησαναπό τη μεριά της Ελλάδος, οι γλύπτες:Αντώνης Ναστούλης, Δημήτρης Στούμπος, Λάμπρος Φαρμάκης, ΄ΕλεναΡαυτοπούλου, Νίκος Μαργώνης, Φώτης Σερπάνος, Αργύρης Ραλλιάς.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους:η Ελληνίδα  Πρόξενος στη Φρανκφούρτη,Ιωάννα Κριεμπάρδη - ο Εφημέριος του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Φρανκφούρτης, Πατήρ  Γρηγόριος Σοροβάκος - ο Δήμαρχος του Χόφχαϊμ, ChristianVogt- ο Εκπρόσωπος της περιφέρειας Μάιν-Τάουνους,JohannesBaron-η Dr. JuliaCloot, Επιμελήτρια και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου Πολιτισμού -ο KarinWolff Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Πολιτισμού της Φρανκφούρτης -η Κατερίνα Γιαννακάκη, Πρόεδρος του KulturForumFrankurt κ. α..

                                                                                                 Αγρίνιο, 29 Ιουλίου 2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!