Σάββατο, Μαΐου 15, 2021

(ηχητικό)Ανησυχία στο Παναιτώλιο για τα κρούσματα – Τι λέει ο πρόεδρος της Κοινότητας Α. Γκορόγιας στον ΑέραFm

>
Για την επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.... τις τελευταίες ημέρες στο Παναιτώλιο, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, μίλησε στον ΑΕΡΑ FM 99.5 και στους Νότη Ρεντίφη και Νίκο Αγγελόπουλο ο πρόεδρος της Κοινότητας Ανδρέας Γκορόγιας.

Όπως ανέφερε ο κ. Γκορόγιας σύμφωνα με πληροφορίες του στο Παναιτώλιο υπάρχουν 100 περίπου κρούσματα και ήδη η περιοχή θρηνεί το θάνατο ενός 58χρονου από τον ιό. Χθες μάλιστα διενεργήθηκαν rapid tests στο Παναιτώλιο, όπου σε 70 δείγματα διαπιστώθηκε ευτυχώς μόλις ένα θετικό και αυτό σε πολίτη που διαμένει στο Αγρίνιο.

Όμως η κατάσταση στο Παναιτώλιο παραμένει στο “κόκκινο” καθώς καθημερινά καταγράφονται κρούσματα και για το λόγο αυτό την προσεχή εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν νέοι έλεγχοι, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Τέλος, ο κ. Γκορόγιας κάλεσε τους πολίτες όχι μόνο του Παναιτωλίου αλλά και των γύρω χωριών να είναι πολύ προσεκτικοί και να τηρούν πιστά τα μέτρα.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ.Γκορόγια 

 

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της κοινότητας Παναιτωλίου το κείμενο της οποίας έχει ως εξής :

"Η επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Παναιτώλιο και την ευρύτερη περιοχή, έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια συναγερμού και η διαχείριση της κρίσης κρίνεται ανεπαρκής.

Καλούμε τον Δήμαρχο Αγρινίου, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τους Βουλευτές του νομού μας να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία για ουσιαστική διαχείριση και αναχαίτιση του ισχυρού κύματος πανδημίας που πλήττει την περιοχή μας γιατί σε λίγο η κατάσταση θα εξελιχθεί σε άκρως επικίνδυνη και μη αναστρέψιμη.

Το Παναιτώλιο παρουσιάζει τρομακτική αύξηση κρουσμάτων και χτες θρηνήσαμε έναν 58χρονο που νοσούσε από Covid.

Επειδή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και οι αρμόδιοι υγειονομικοί φορείς δε δείχνουν τη δέουσα σοβαρότητα στην αντιμετώπιση της κατάστασης, η Κοινότητα Παναιτωλίου, εφόσον δε ληφθούν άμεσα προστατευτικά μέτρα για την αναχαίτιση διασποράς του ιού στην περιοχή μας, θα αναλάβει εντός των γεωγραφικών της ορίων πρωτοβουλία ενημέρωσης και προτροπής των κατοίκων για εφαρμογή μέτρων που θα περιορίσουν τη μετάδοση, όπως είναι σίγουρα η αποχή των παιδιών από τις σχολικές αίθουσες και η αυστηρή τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας.

Αν η περιοχή μας είχε παρουσιάσει αυτή την επιδημιολογική εικόνα πριν από τρεις μήνες, η Κυβέρνηση θα είχε κλείσει με την Αστυνομία  τους δρόμους και θα απαγορευόταν καθολικά η κυκλοφορία. Τώρα φτάσαμε στο άλλο άκρο της αδιαφορίας, με την 6η  ΥΠΕ και τον ΕΟΔΥ να προσποιούνται ότι δε συμβαίνει απολύτως τίποτα.

Ενεργήστε άμεσα γιατί πλέον είναι θέμα ζωής και θανάτου."

πηγή:aerasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!