Παρασκευή, Οκτωβρίου 23, 2020

Δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης κατά του Καρκίνου του μαστού,στο Αγρίνιο

>

 

Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της  Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου κάθε χρόνο, με αφορμή την 25 η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του  Μαστού υλοποιεί δράσεις πρόληψης....

και ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά του Καρκίνου του  μαστού. Φέτος το μήνα Οκτώβρη 2020 στο Δήμο Αγρινίου υλοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, λόγω covid-19.:

Κλινική εξέταση μαστού 25 γυναικών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Του Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας, με τη συμβολή του ειδικού χειρουργού  μαστού, εθελοντή του συλλόγου, στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου,.  Παράλληλα  διανεμήθηκε  έντυπο υλικό και υπήρξε ενημέρωση στις γυναίκες του Δήμου μας από εθελόντριες του συλλόγου για να  δώσουν το  ισχυρό μήνυμα:

«Η Πρόληψη είναι Στάση ζωής !! Νικάμε στη  Ζωή!»

Πραγματοποίηση Τεστ Παπανικολάου, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας  (Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου), την Δευτέρα 12/10/20, Τετάρτη 14/10/20 και Παρασκευή 16/10/20 για την πρόληψη κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Η εξέταση υλοποιήθηκε  από το Νοσηλευτικό προσωπικό του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Αγρινίου και το Επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Μαιευτικής  Μονάδας Υγείας, σε ωφελούμενες ανασφάλιστες γυναίκες του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου μας. 


Παραπομπή ωφελούμενων γυναικών του Δήμου μας για δωρεάν μαστογραφίες από διαγνωστικά  εργαστήρια της πόλης μας.


Συμμετοχή στη διαδικτυακή δράση του Άλματος Ζωής Πάτρας «Pink the City2020». Το προσωπικό της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας και του Κοινωνικού Ιατρείου φωτογραφήθηκε με τα ροζ μπλουζάκια σε μια διαφορετική και πρωτόγνωρη χρονιά, αφού δεν πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος περίπατος, λόγω του Covid-19.


Σκοπός όλων των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση  συλλόγων, φορέων και  των γυναικών, έτσι ώστε συντονισμένα να πληροφορηθεί κάθε γυναίκα της περιοχής, για  τη σημασία της  έγκαιρης διάγνωσης  του καρκίνου  και να ενθαρρυνθεί σε τακτικό προληπτικό έλεγχο. Η παρότρυνση των γυναικών για  τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο και η σύνδεσή τους με τις δομές υγείας, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη νίκη κατά του καρκίνου των γυναικών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!