Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2020

Διοικητής 6ης ΥΠΕ :Μπαράζ επαφών και συσκέψεων τη Δευτέρα στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου (ηχητικό)

>

 Για την εξέλιξη της πανδημίας στην Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο αναφέρθηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, μιλώντας στον «Aeras fm 99,5» και την εκπομπή «10 με τόνο με άλλον Αέρα…» με τον Νίκο Αγγελόπουλο...

Ο κ. Καρβέλης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που μετέδωσε χθες ο «Aeras fm» για δημιουργία κλινικής Covid μετά το νοσοκομείο Αγρινίου και στο νοσοκομείο Μεσολογγίου για ασθενείς που έχουν κάνει τεστ. Για το λόγο αυτό ο κ. Καρβέλης αναμένεται τη Δευτέρα να μεταβεί στο Μεσολόγγι ώστε να πραγματοποιήσει σχετικές επαφές με την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος και τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς της περιοχής.

Επίσης, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, ομάδα καθηγητών του Τμήματος Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, θα βρεθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου, ώστε να διαπιστώσουν την πορεία διαχείρισης των περιστατικών Covid-19 που νοσηλεύονται και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί.

Πάντως, χαρακτήρισε ελεγχόμενη την κατάσταση σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας, αν και οι νοσηλείες τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται και το σύστημα υγείας έχει αρχίσει να πιέζεται. Η εικόνα πάντως είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με άλλες περιοχές μιας και ούτως ή άλλως στην Δυτική Ελλάδα, το ιικό φορτίο παραμένει σε σχετικά διαχειρίσιμα επίπεδα.

Σήμερα, στο νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύονται 11 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων ένας από την Άρτα και ένας από την Πρέβεζα. Κι αυτό καθώς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων βρίσκεται στο κόκκινο φτάνοντας ή και ξεπερνώντας τα όριά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Καρβέλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον «Aeras fm 99,5» αποκάλυψε ότι συμμετείχε σε σύσκεψη αναφορικά με την ανάπτυξη εμβολιαστικών κέντρων, όταν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Σύμφωνα μάλιστα με έναν πρώτο σχεδιασμό, στις περιοχές αρμοδιότητας της 6ης ΥΠΕ αναμένεται να λειτουργήσουν 167 εμβολιαστικά κέντρα.

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!