Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2020

Ανακοίνωση της Επιτροπής Κατοίκων Παναιτωλίου για την υγεία

>
Παναιτώλιο :Νέα κλοπή από θερμοκήπια | Kainourgiopress
Ανακοίνωση της Επιτροπής Κατοίκων Παναιτωλίου για την υγεία...

Διεκδικούμε το δίκιο μας, τα αυτονόητα


 Η επιτροπή κατοίκων για τα μεγάλα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας συγκροτήθηκε μέσα στην Πανδημία που τα έφερε στην επιφάνεια με μεγάλη ένταση. Eίναι δημιούργημα της ανάγκης και θα παραμείνει μέχρι να λυθούν όλα τα προβλήματα.

 Γνωρίζουμε όλοι και όλες ότι έχουμε χρυσοπληρώσει για να έχουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας Υψηλού επιπέδου με σύγχρονο εξοπλισμό πλήρως στελεχωμένο σε όλες τις βαθμίδες του να μην ταλαιπωρείται και να μην βάζει κανένας το χέρι στην τσέπη του που πολλές φορές είναι άδεια .Το έχουμε χρυσοπληρώσει όχι μόνο μέσα από τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και μέσα από την άμεση φορολογία και την έμμεση που πληρώνουν ακόμα και οι  άνεργοι. Οι διάφορες κυβερνήσεις  λεηλάτησαν τα ταμεία μας.Πάνω από 110 δις κλάπηκαν και άλλαξν αχέρια ,για εμάς αυτά δεν παραγράφονται.Όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή περιέκοψαν τους προϋπολογισμούς για την υγεία .Νοσοκομεία έκλεισαν μειώθηκε το Ιατρικό, νοσηλευτικό κτλ προσωπικό με αποτέλεσμα σήμερα να λείπουν 30.000 εργαζόμενοι (7.000 γιατροί και 23.000 νοσηλευτικό και  τεχνικο κτλ προσωπικό,το  20% του δυναμικού των νοσοκομείων  δουλεύουν με συμβάσεις. Ιδιωτικοποιήθηκαν σημαντικοί τομείς όπως καθαριότητα ,φύλαξη ,σίτηση.  Πλήγμα δέχτηκε και η τοπική μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας όπως την ονομάζουν. Ενώ παλαιά είχαμε μόνιμο γιατρό και δύο νοσοκόμες σήμερα το ιατρείο λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη -Πέμπτη ) και πολλές φορές ούτε αυτό.Έτσι μας  σπρώχνουν εκβιαστικά να αναζητούμε υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα και όποιος αντέξει .Τώρα πρέπει να πούμε STOP σε όλα αυτά.

 Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού μας πρέπει να συσπειρωθούμε και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και αυτό που χρυσοπληρώσαμε και μας το στερούν.

1.Να γίνουν άμεσα  προσλήψεις στο νοσοκομείο μόνιμου ιατρικού νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στο ύψος των αναγκών .Να σταματήσει το αίσχος των συμβάσεων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι ώστε να αφοσιωθούν στα καθήκοντά τους και να μην σκέφτονται την απόλυση.

2. Να λυθούν παντού και στο χωριό μας τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και πρόληψης .

Η Πρωτοβάθμια περίθαλψη και πρόληψη είναι η βάση για όλα τα συστήματα υγείας. Δεν προσφέρεται στα νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο προσφέρεται στον τόπο κατοικίας με πληθυσμιακά κριτήρια .Το χωριό μας έχει περίπου 5.000 κατοίκους και για αυτό πρέπει να έχει :

α)οικογενειακό γιατρό σε καθημερινή ημερήσια βάση

β) στο χωριό μας έχουμε πάνω από 700 παιδιά ηλικίας ενός έτους μέχρι 15 ετών τα οποία πρέπει να παρακολουθούνται από παιδίατρο. Οι γονείς αναγκάζονται να αναζητούν υπηρεσίες για τα παιδιά τους εκτός του χωριού μας μιας και δεν υπάρχει παιδίατρος και εκτος νοσοκομείου εφοσον υπάρχει ένας παιδίατρος τρεις φορές την εβδομάδα. Να γιατί ζητάμε μόνιμο  παιδίατρο στο χωριό μας

γ)Ο μισός πληθυσμός του χωριού μας είναι γυναίκες περίπου 2.500. Στο νοσοκομείο έχει ένα γυναικολόγο κάθε μέρα και γνωρίζουμε όλοι τα ιδιαίτερα προβλήματα του γυναικείου οργανισμού, να γιατί ζητάμε να έχουμε μόνιμα γυναικολόγο στο χωριό μας.

δ) Για την οδοντιατρική περίθαλψη δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα ,η εικόνα από μόνη της είναι απόκαλυπτική και επιβάλλεται να έχουμε  οδοντίατρο.
 Πρέπει να σταματήσει η συμμετοχή μας στα φάρμακα  γιατί τα έχουμε όλα πληρωμένα. Θα συντονίσουμε τη δράση μας με όλους τους φορείς που παλεύουν για να λυθούν τα προβλήματα της υγείας. Αγαπητοί φίλοι και φίλες πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε και να ζητήσουμε τα αυτονόητα και  χρυσόπληρωμένα.

Τα πρόβλημα του διπλανού μας πρέπει να είναι και δικό μας πρόβλημα. Το σύνθημά μας πρέπει να είναι «ένας για όλους και όλοι για έναν».

 Ο αγώνας για την υγεία είναι αναγκαίος και δίκαιος  Πρέπει όλοι και όλες να βάλουμε πλάτη πριν μας ξεπλατήσουν. Καλούμε τους φορείς το λαό και τη νεολαία να συγκροτήσουμε μία πλατιά συμμαχία για την υγεία.

Η επιτροπή κατοίκων Παναιτωλίου για την υγεία
 
30/06/2020

 Tηλέφωνο - πληροφορίες :
6977684908 -2641051696

Η ΥΓΕΊΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!