Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020

Επιστολή του Βασίλη Φουντούλη στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την υποστελέχωση του Ματσούκειου Ιατρείου Θεστιέων

>
Καινούργιο :Συμβολική κινητοποίηση στήριξης των Υγειονομικών στο ...
Ημερομηνία 1ης δημοσίευσης 29-6-2020.
Επιστολή στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ.Γιάννη Καρβέλη απέστειλε ο πρ.Δήμαρχος Θεστιέων Βασίλης Φουντούλης με θέμα...
την υποστελέχωση του Ματσούκειου Ιατρείου Θεστιέων που εδρεύει στο Καινπυργίο.

Αναλυτικά όπως η επιστολή :

"Είμαι ο Φουντούλης Μ. Βασίλειος όστις διετέλεσα Δήμαρχος Θεστιέων στη δεκαετία του 2000 στο Δήμο Θεστιέων ( έδρα Καινούργιο). Επί της Δημαρχίας μου και με Δωρεά του ζεύγους Αειμνήστων Δημητρίου και Χρυσαυγής Ματσούκα , ανεγείραμε το ‘’Ματσούκειο’’ Περιφερειακό Ιατρείο Θεστιέων (εγκαίνια λειτουργίας 1997) με κάλυψη 112 m2 ισογείου και άλλα τόσα στον όροφο(σύνολο 224 m2).

Σχετικά με τις υποδομές του : 2 εξεταστήρια , γραφείο γραμματείας , γραφείο ιατρών , αίθουσα αναμονής, οδοντιατρείο , και στον όροφο μελλοντικά χώρος φαρμακείου , χώρος βραχείας νοσηλείας , διαμονήιατρoύ κλπ. Έτσι βάλαμε την προοπτική να αναβαθμιστεί τούτο σε περιφερειακή δομή υγείας που να καλύπτει ολόκληρη τη βορεινή πλευρά του παρατριχώνιου,  20000 κατοίκων.

 Θεσμικά το ιατρείο μας ανήκει στο Κ.Υ Θέρμου (άλλη στρέβλωση και τούτο) και λειτουργεί ως ….παράρτημα του Αγροτικού ιατρείου Παναιτωλίου. Παρά τις πολλές και τεκμηριωμένες μας διαχρονικά προσπάθειες δυστυχώς δεν έγινε η θεσμική του αυτονόμηση ως τα σήμερα για να έχει αυτό αυξητικά βελτιούμενη πορεία.

Απέναντι μάλιστα σε εκείνη την οραματική προοπτική που τότε βάλαμε , σήμερα λειτουργεί με ένα Γιατρό και ένα από τους δυο νοσηλευτές που είχε , και όχι για όλες τις μέρες της εβδομάδος και βέβαια για ελαφρά νοσηλεία στο σπίτι ; ούτε λόγος να γίνεται…
Σημειώνω εδώ ότι τον νοσηλευτή κ. Μυζήθρα Παναγιώτη (ΤΕΙ) μετακίνησε η υπηρεσία προσφάτως αποδυναμώνοντας έτσι περισσότερο την μονάδα από ένα σοβαρό στέλεχος που κατά κοινή ομολογία πολλά έδωσε στα χρόνια της εδώ υπηρεσίας  του και μάλιστα καθ’υπερβολήν των υπηρεσιακών του ορίων , ως χωριανός.Ε

 Με το θάρρος ή την υποχρέωση που μου δίνει η θεσμική  μου διαδρομή στον τόπο μας και πιστεύοντας βάσιμα ότι εκφράζουν οι απόψεις μου και την κοινή γνώμη , καθώς επίσης ότι και σε Σας χρήσιμες θα ‘ναι,παρακαλούμε:

Για την άμεση αυτονόμηση του ιατρείου Θεστιέων προϋπόθεση για την οποιαδήποτε παραπέρα θετική του εξέλιξη .

Για την σοβαρή επαναστελέχωση του ιατρείου μας έτσι ώστε πέραν της συνταγογράφησης ή των όποιων περιστατικών στο ιατρείο, να γίνεται εξυπηρέτηση και των πασχόντων συμπολιτών μας στο σπίτι , σε καταστάσεις ανοικονόμητες διαφορετικά, και μάλιστα σε συνεργασία (προβλέπεται τούτο άλλωστε) και με τις υπηρεσίες ‘’ Βοήθεια στο Σπίτι’.’


Και τέλος, στον επανασχεδιασμό που η πολιτεία επιχειρεί στο χώρο της υγείας , ας εξετασθεί με πρότασή σας ,παρακαλούμε η σοβαρή και αναγκαία εκδοχή της αναβάθμισης του ιατρείου μας σε Περιφερειακή Δομή Υγείας,αφού και τις υποδομές έχει και μια μεγάλη περιοχή θα εξυπηρετεί  και κυρίως παράγοντας ανάσχεσης περιστατικών προς το Γ.Ν Αγρινίου θα είναι.

Και εδώ να επισημάνω την στρέβλωση του προσφάτως προηγούμενου σχεδιασμού, κατά τον οποίο δημιουργήθηκαν…τρεις ΤΟΜΥ εντός της πόλεως του Αγρινίου όπου και η έδρα του Νοσοκομείου και μάλιστα με τα  εξωτερικά του Ιατρεία, αφήνοντας εκτός μόνο τη βορεινή πλευρά του Παρατριχώνιου.

Διότι ως γνωστόν η Νότια πλευρά έχει το κέντρο Υγείας Γαβαλούς και η ορεινή το Κ.Υ Θέρμου. Κατάφορη εκτιμούμε ότι είναι η στρέβλωση και σοβαρό το έλειμμαπου απαιτεί άμεση διορθωτική παρέμβαση.

Με την ελπίδα ότι η παρέμβασή μου δεν θα χαρακτηρισθεί αυθαίρετη ή αμελητέα .
Μένω μετά τιμής."

ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ τηλ. Επικοινωνίας:6946597923
e-mailεπικοινωνίας: vasfountoulis@gmail.com

1 σχόλιο:

  1. Ολα τα προαναφερομενα αποδεικνυουν καποιες αστοχιες και ελλειπεις ενημερωσεις.Πριν λιγες μερες αναρτηθηκε στο site σας για καποια δωρεα απο παιδια του Γυμνασιου,με μια αγνωστη κατευθυνση απο ολους τους εμπλεκομενους και μια μεγαλη πικρια για τα παιδια.Ο Συλλογος Γονεων δεν καμια γνωση για την ιδιοτητα του κτιριου.Επισης και το πιο σοβαρο εγινε μια χρηματικη δωρεα απο παιδια για καποια δραστηριοτητα και για ενα μακρινο πολυ μακρινο στοχο.Η Δ.Κ.Καινουργιου δεν ειχε γνωση της ιδιοτητας και την μελλοντικη υλοποιηση του κτιριου.
    Ολα αυτα εχουν ως αποτελεσμα να ακυρωσουν την ευαισθητη και επικροτουμενη προσφορα των παιδιων.
    Παρακαλω να φροντισετε την επιστροφη των χρηματων.
    Πιστευω και ευχομαι στη σωστη αποφαση σας.
    Μην ξεχναμε οτι εχουμε να κανουμε με κριτες παιδια οι οποιοι ειναι αντικειμενικοι αλλα και παρα πολυ σκληροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!