Πέμπτη, Μαΐου 28, 2020

Παράταξη Νίκου Καζαντζή :Είναι πασιφανές ότι ο Δήμος Αγρινίου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες συνθήκες

>
Ο συνδυασμός του Νίκου Καζαντζή για το εκλογικό αποτέλεσμα στον ...Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (27-5-2020), που διεξήχθη πάλι με τηλεδιάσκεψη και επιστολική ψήφο, η Παράταξή μας, έθεσε, πλην των άλλων και το θέμα της...
Καθαριότητας, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι έχει περιέλθει σε δεύτερη μοίρα για την Δημοτική Αρχή, παρ’ όλο που αποτελεί μείζον ζήτημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

    Είναι πασιφανές ότι ο Δήμος Αγρινίου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες συνθήκες έστω και εάν οι εργαζόμενοι υπερβάλλουν εαυτόν, για να ανταποκριθούν στις δυσκολίες που προέκυψαν.

    Οι απαντήσεις στα ερωτήματά μας, δεν μας έπεισαν και τούτο όχι λόγω δυσπιστίας αλλά λόγω της υφιστάμενης πραγματικότητας, η οποία διαψεύδει ότι δήθεν το μηχάνημα πλύσης των κάδων επιχειρεί κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τα τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να επαρκούν τον χειμώνα ή σε κανονικές συνθήκες αλλά από τις αρχές  Μαρτίου 2020 οι συνθήκες επιβάλλουν να λειτουργούν όλα τα μηχανήματα του Δήμου Αγρινίου, εντονότερα. Επί πλέον να επισημάνουμε ότι Δήμος Αγρινίου δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης.

    Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα και κυρίως για την μέριμνα των επαγγελματιών της πόλης μας που έχουν πληγεί από την κατάσταση στην οποία περιήλθε όλη η Ελλάδα, η παράταξή μας είχε θέσει, από πολύ νωρίς, το ζήτημα στην σύσκεψη των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων με τον Δήμαρχο και είχε ζητήσει να μειωθούν τα τέλη στο μέτρο του δυνατού, πράγμα το οποίο ήδη προβλέφθηκε και από το Υπουργείο Εσωτερικών και έχει αρχίσει να τηρείται και να εφαρμόζεται.
 
Είναι δεδομένο ότι οι παρεμβάσεις του Δήμου πρέπει να συνεχισθούν και να διαπλατυνθούν όπου είναι εφικτό ώστε να εξαντληθούν όλα τα δυνατά όρια αντοχής.

Η παράταξή μας σθεναρά αντιτίθεται στους Στρατηγικά κακοπληρωτές. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει όλοι να έχουν την ίδια τακτική. Οι συνεπείς θα πρέπει να αγκαλιασθούν από την Δημοτική Αρχή και να επιβραβευθούν.

    Έτσι η πρότασή μας είναι ότι μέσα από γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο των επικεφαλής των Παρατάξεων που εκφράζουν συνολικά το 60% των Δημοτών, σε κοινές συσκέψεις μαζί με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, που πρέπει να καθιερωθούν σε πιο πυκνούς χρόνους μέχρι να επανέλθει η ομαλότητα των συνεδριάσεων, θα πρέπει να συζητηθούν τα θέματα της αμείλικτης καθημερινότητας, δεδομένου ότι οι τηλεδιασκέψεις, αν και λειτουργούν θετικά, για την μεταξύ των συμβούλων ανταλλαγή απόψεων, εν τούτοις δεν προσφέρουν την αμεσότητα που επιβάλλεται στις διαδικασίες αυτές.

    Η Παράταξή μας δηλώνει, προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν έχει καμία απαίτηση να γίνονται οι συνεδριάσεις στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου εάν δεν τηρούνται οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες και τούτο προς προστασία όλων των συμβούλων, των υπαλλήλων και των δημοσιογράφων που παρευρίσκονται σε αυτά.

     Επιπροσθέτως και εντελώς επιγραμματικά, διότι θα επανέλθουμε, θα ζητούσαμε από την Δημοτική Αρχή να μας γνωστοποιήσει και να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα της επίσκεψης του κ. Δημάρχου στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου, όπως έπραξε σχετικώς και κατά την επίσκεψή του σε αυτήν.

    Και κατά τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να συζητηθεί και το θέμα του Ελληνίς και των παρεμβάσεων, σε αυτόν τον εμβληματικό χώρο για το Αγρίνιο, σε σχέση με τις αδειοδοτήσεις και τις νομιμοποιήσεις που έχουν λάβει χώρα για την ανακατασκευή του, ώστε να πληροφορηθεί επαρκώς το Σώμα για την  επέμβαση – παρέμβαση αλλά και οι Δημότες.

    Με το παρόν δελτίο τύπου προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία που έχει δυσχερανθεί τους τελευταίους μήνες και ελπίζουμε στο προσεχές μέλλον οι συνθήκες να επιτρέψουν την πλήρη αποκατάσταση.
                                                 Για την παράταξη
                                         Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

                                             Αγρίνιο, 28-5-2020
                                                Νίκος Καζαντζής

1 σχόλιο:

  1. ΝΙΚΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!