Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020

Δήμος Αμφιλοχίας :Όχι νέα Μόρια στον Άγριλο - Ο Άγριλος ανήκει στους Δημότες

>
 «Όχι νέα Μόρια στον Άγριλο» και «Ο Άγριλος ανήκει στους Δημότες» βροντοφώναξαν προς κάθε κατεύθυνση οι εκατοντάδες συμπολίτες μας που χθες διαδήλωσαν ειρηνικά στον Άγριλο. Μαζί με κατοίκους των όμορων δήμων Ακτίου-Βόνιτσας...
και Ξηρομέρου, στάλθηκε ένα ηχηρό μήνυμα πως δεν εκχωρούμε μια έκταση που μας ανήκει για να δημιουργηθεί ένα κολαστήριο ανθρώπινων ψυχών και να υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο ο τόπος μας.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας σχεδιάζει, και μάλιστα έχει ήδη εγγράψει κονδύλια προς την κατεύθυνση αυτή, να αξιοποιήσει την συγκεκριμένη έκταση με τη δημιουργία θεματικού πάρκου, αθλητικών κατασκηνώσεων, ναυταθλητικών εγκαταστάσεων στη λίμνη Αμβρακία και εγκαταστάσεων για μηχανοκίνητο αθλητισμό εντός του πρώην στρατοπέδου. Κάθε προσπάθεια ακύρωσης των δημοτικών σχεδιασμών που θα υπονομεύσει το μέλλον του τόπου, θα μας βρει απέναντί τους.


Ως Δήμος, αναγνωρίζουμε το μεγάλο εθνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας από τις αθρόες εισροές προσφύγων και είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. Εάν η πολιτεία κάνει λόγο για 1%, τότε εμείς μπορούμε να αναλάβουμε την εγκατάσταση 170-180 ανθρώπων, οικογενειών Σύριων προσφύγων, αλλά σε καμία περίπτωση σε δομή τέτοιου τύπου όπως σχεδιάζουν.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν δεχόμαστε την παραχώρηση της συγκεκριμένης δημοτικής έκτασης, με οποιοδήποτε αντάλλαγμα. Αυτό αποτελεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και ολόκληρου του λαού της Αμφιλοχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!