Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019

Κοινοτικό Συμβούλιο Καινουργίου :Αναβλήθηκε η συζήτηση για το προσφυγικό,Χριστουγεννιάτικες δράσεις και ΤΟΕΒ

>
Με παρόντες 4 μέλη από τα 7 του σώματος και παρουσία εκπροσώπων φορέων ,συλλόγων και δημοτών ολοκληρώθηκε πριν λίγο το Κοινοτικό Συμβούλιο Καινουργίου,με θέματα στην ημερήσια διάταξη:...
-Μεταφορά και εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην εδαφική περιφέρεια της Κοινότητας Καινουργίου.

-.Χριστουγεννιάτικα δρώμενα (εκδηλώσεις) και συγκέντρωση τροφίμων για άπορες οικογένειες της Κοινότητας Καινουργίου.

Λόγω της σοβαρότητας ,αναβλήθηκε η συζήτηση  για το πρώτο θέμα καθώς δεν ήταν σε πλήρη απαρτία το Συμβούλιο και θα συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση.

Όσον αφορά τις Χριστουγεννιάτικες δράσεις αποφασίσθηκε να γίνουν συναντήσεις για τον τελικό προγραμματισμό των εκδηλώσεων .

Στα προημερησίας συζητήθηκε το έργο της επέκτασης του δικτύου άρδευσης του ΤΟΕΒ Καινουργίου και των χρεών προς την ΔΕΗ για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα παραγωγών και αγροτών, με τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνο Κόλλαρη και τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καινούργιου Περικλή Παπασάικα που έδωσαν το παρόν.

Όπως διευκρίνισε ο κ.Κόλλαρης οι διαδικασίες του έργου της επέκτασης είναι σε εξέλιξη και είναι πιθανό το έργο να δοθεί σε ανάδοχο για εκτέλεση.

Για τις βεβαιωμένες οφειλές πρέπει να πληρωθεί το 30% αυτών,και στην συνέχεια να υπαχθεί το υπόλοιπο χρέος σε πρόγραμμα δόσεων,σύμφωνα με την πολιτική που εφαρμόζει η ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος του Καινουργίου Βασίλης Καραγκούνης δήλωσε στο "Κ" ότι η συζήτηση του πρώτου θέματος που αφορά όχι μόνο το Καινούργιο αλλά και την ευρύτερη περιοχή πρέπει να συζητηθεί με ενισχυμένη απαρτία και θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση.

Όσον αφορά τις Χριστουγεννιάτικες δράσεις ,σκοπός είναι η συμμετοχή όλων των συλλόγων,φορέων,σχολικής κοινότητας κλπ ,ώστε οι εκδηλώσεις να ξεχωρίσουν και να δώσουν εορταστικό  χρώμα στο χωριό.

Επίσης από τις 10 Δεκεμβρίου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη Α' ανάγκης προς ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικά συμπολιτών μας.

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες 

1 σχόλιο:

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!