Παρασκευή, Νοεμβρίου 22, 2019

Δράση του Ξενώνα Γυναικών για την Παγκόσμια ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών

>
Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, η οποία δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση...
H ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική βία κατά των γυναικών, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, που δεν περιορίζεται σε σύνορα,  κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, αλλά μας αφορά όλους και όλες.

 Ο Δήμος Αγρινίου, στα πλαίσια του Άξονα «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και την καταπολέμηση της βίας», υλοποιεί το έργο «Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου». Ο Ξενώνας του Δήμου Αγρινίου προσφέρει την δυνατότητα φιλοξενίας και ψυχοκοινωνικής στήριξης σε γυναίκες που βιώνουν την έμφυλη βία ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και των παιδιών τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου
διοργανώνει δράση στην Πλατεία Δημοκρατίας, την 25η Νοεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα, από τις 18.00 μ.μ. μέχρι τις 20.00 μ.μ.

Η δράση θα περιλαμβάνει προβολή  σε video μηνυμάτων  και στοιχείων που αφορούν την έμφυλη βία, διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού και ενημέρωση των πολιτών για τη λειτουργία και το έργο του ξενώνα.
 
Επίσης θα πραγματοποιηθεί τριήμερη φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου σε πορτοκαλί χρώμα (από 23/11/2019 έως και 25/11/2019), το επίσημο χρώμα της Παγκόσμιας Ημέρας της εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!