Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλου με το Σύλλογο Χοιροτρόφων Αιτωλοακαρνανίας

>
Συνάντηση με το Δ.Σ του Συλλόγου Χοιροτρόφων Αιτωλοακαρνανίας είχε σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, στο γραφείο του στην Πάτρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος...

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν ζητήματα του κλάδου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη νόσο Αφρικανική Πανώλη που εμφανίστηκε στη Βουλγαρία και έχει άμεση επίπτωση στο ζωικό πληθυσμό των χοίρων.
Όπως αποφασίστηκε, την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη στο Αγρίνιο, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την ασθένεια και να εφαρμοστούν προληπτικά μέτρα απαραίτητα για την αντιμετώπιση του νοσήματος.
Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής ΠΔΕ Χαρά Οικονόμου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των χοιροτρόφων για τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει, όπως η σύσταση Τοπικού Κέντρου Ελέγχου της Ασθένειας στις Π.Ε. Aιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, ο ορισμός υπεύθυνου Κτηνιάτρου στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες και στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, όπως επίσης αποστολή σχετικού εγγράφου στους Δήμους της Περιφέρειας για τον ορισμό υπεύθυνου χειρισμού της κατάστασης, σε περίπτωση εκδήλωσης του νοσήματος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασιλόπουλος τόνισε πως η ΠΔΕ δίνει μεγάλη βαρύτητα στην πρόληψη και προστασία της επικίνδυνης αυτής επιζωοτίας, επισημαίνοντας πως έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε το κεφάλαιο της χοιροτροφίας.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Χρήστου επέδωσε υπόμνημα στον κ. Βασιλόπουλο με τα προβλήματα του κλάδου και προτάσεις που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων και στη βελτίωση της παραγωγής και κατ’ επέκταση της ανταγωνιστικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!