Δευτέρα, Αυγούστου 05, 2019

Εκδηλώσεις για το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ -«Οδηγητή» σε Καινούργιο και Αστακό

>
φωτο αρχείου 
Εκδηλώσεις για το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» θα γίνουν το επόμενο διάστημα στο νομό...
Είναι αφιερωμένες στον αθλητισμό που είναι ανάγκη και δικαίωμα όλων, πόσο μάλλον των νέων.

Ο Αθλητισμός είναι αναγκαίος γιατί ο άνθρωπος, μέσα από αυτόν μαθαίνει, με βιωματικό τρόπο, να αγωνίζεται, δηλαδή να βάζει στόχους και να τους κατακτά. Ο Αθλητισμός συμβάλλει ώστε ο άνθρωπος να γίνεται ενεργητικός και δραστήριος. Η οργανωμένη σωματική δραστηριότητα ακονίζει τη σκέψη, ευνοεί τη διάθεση και τη βούληση.

Ο Αθλητισμός σήμερα είναι ένα εμπόρευμα με τεράστια κέρδη, με αποτέλεσμα αυτή η κοινωνική ανάγκη να μετατρέπεται σε ευκαιρία για λίγους, ανάλογα με την τσέπη του κάθε γονιού, του κάθε νέου, του κάθε ανθρώπου που θέλει να αθληθεί.

Το δικαίωμα στον Αθλητισμό για να γίνει πράξη χρειάζεται τις ανάλογες σύγχρονες υποδομές, το αντίστοιχο προσωπικό κ.λπ.

Χρειάζεται να υπάρξει οργανωμένη διεκδίκηση κόντρα σε αυτή τη λογική, τόσο για τις αναγκαίες υποδομές, όσο και για το αναγκαίο περιεχόμενο που πρέπει να έχει ο Αθλητισμός σήμερα.

Αυτά θα αναδειχθούν μέσα από τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Καινούργιο Τριχωνίδας και στον Αστακό. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στο Καινούργιο:

στις 7 Αυγούστου θα γίνει τουρνουά 5×5, στις 7μμ στο δημοτικό γηπεδάκι

στις 8 Αυγούστου θα γίνει τουρνουά 3×3, στις 7μμ στο 1ο Δημοτικό σχολείο

επίσης στις 8 Αυγούστου θα γίνει εκδήλωση στην κεντρική πλατεία στο Καινούργιο, στις 9μμ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει, ομιλία από την Μαριάνθη Παπαγαλάνη, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι, από τους μουσικούς:

Θανάση Μπλέτσα (κλαρίνο), Σωτήρη Γκεβεντζέ (φωνή), Ανδρέα Φούκα (πλήκτρα), Θωμά Καραγιάννη (ντράμς).

Ενώ στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση με τίτλο «Το πρότυπο του αθλητή μέσα και έξω από τα γήπεδα», θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις.

Στο Αστακό:

στις 12 Αυγούστου στο λιμάνι του Αστακού στις 7μμ θα μιλήσει ο Δημήτρης Δήμας, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία από ροκ μαθητικό συγκρότημα.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση με τίτλο «Το πρότυπο του αθλητή μέσα και έξω από τα γήπεδα», θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις.

Δελτίο τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!