Παρασκευή, Αυγούστου 09, 2019

Δεκαπενταύγουστος 2019: Περίοδος ανεφοδιασμού,εξοπλισμού κα αντεπίθεσης

>
Αναλυτικά το μήνυμα του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Καινουργίου για την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης ...

"Μέσα στο γκρίζο τοπίο, της απελπισίας, της απιστίας, της εκμετάλλευσης, της θλίψης, του άγχους, της ασθένειας, του πόνου και του θανάτου, ήρθε και πάλι ο Δεκαπενταύγουστος.
Μέσα στο γκρίζο τοπίο, των αντρών που βλαστημάνε, των γυναικών και των κοριτσιών, που κυκλοφορούν σχεδόν γυμνές, σαν σε άγρια κατάσταση, των εφήβων και των παιδιών, που βρίζουν και ζουν εξαρτημένοι, είτε από ουσίες, είτε από τις ψεύτικες φιλίες του διαδικτύου , χωρίς σκοπό, χωρίς προσανατολισμό, με αβέβαιο μέλλον, ήρθε και πάλι ο Δεκαπενταύγουστος.
Μας έχει καταπιεί το περιθώριο, το οποίο σιγά-σιγά εξαπλώθηκε, κυριάρχησε και έφτασε σήμερα να αποτελεί το κανόνα της κοινωνίας. Μια κοινωνία που ελέγχουν οι δήθεν «δυνατοί», μετατρέποντάς μας σε ρομποτάκια, στημένους από μικρή ηλικία μπροστά σε οθόνες, ναρκωμένους και αποχαυνωμένους.
Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση πνευματικής ύπνωσης και δουλείας ήρθε ο καιρός της αφύπνισης.
Δεκαπενταύγουστος : Καιρός Αντεπίθεσης

Το δεκαπενθήμερο της Παναγίας είναι εποχή όπου ανεφοδιαζόμαστε, εξοπλιζόμαστε, γεμίζουμε τις μπαταρίες μας και κάνουμε αντεπίθεση, στην απελπισία, στη σκλαβιά, στο άγχος, στον πόνο και στο θάνατο. Αυτή η αντεπίθεση είναι, και προσωπική και οικογενειακή και συλλογική.
Προσωπική : Είναι με τη νηστεία αυτών των λίγων ημερών, με την προσευχή μας, την εξομολόγηση, και την θεία Κοινωνία, την ημέρα του Σωτήρα Χριστού (Μεταμόρφωσις του Σωτήρος Χριστού, 6 Αυγούστου) και την ημέρα της Παναγίας μας (Κοίμησις της Υπεραγίας Θεοτόκου, 15 Αυγούστου).
Οικογενειακή : Είναι, όταν όλα τα προαναφερθέντα τα κάνουμε μαζί με την οικογένειά μας (ανάλογα με την ηλικία του καθενός φυσικά), όταν τα κάνουμε, όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά για χάρη και όφελος, όλης της οικογενείας μας. Όμως προσοχή, στο δέσιμο της οικογενείας μας, γιατί αυτό αποτελεί το πρώτο οχυρό μας, στον πόλεμο ενάντια σε αυτούς που πολεμούν κάθε ιερό και όσιο. Γιατί όλοι αυτοί, σαν πρώτο στόχο έχουν, να εξουδετερώσουν το δεσμό των μελών κάθε οικογενείας και τον ίδιο το θεσμό του γάμου.
Συλλογική : Είναι η αντεπίθεση, επειδή τα απογεύματα 7 η ώρα, συγκεντρωνόμαστε στον Ιερό Ναό και ψάλλουμε την παράκληση στην μητέρα όλων μας, την Υπεραγία Θεοτόκο, την Παναγία : Το μικρό και το μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα, εναλλάξ κάθε απόγευμα, δυο κορυφαία ποιοτικά και μουσικά έργα, γραμμένα πρίν από περίπου χίλια χρόνια, με τα οποία πραγματικά εξοπλιζόμαστε, αναβαθμιζόμαστε και εκτοξευόμαστε προς τον ουρανό.

Δύο είναι οι αγαπημένες του λαού μας, περίοδοι πνευματικής αναβάθμισης μέσα στο χρόνο.
Η μεγάλη Τεσσαρακοστή και ο Δεκαπενταύγουστος

Τώρα, Δόξα τῷ Θεῷ, ήρθε και φέτος ο Δεκαπενταύγουστος. Ας μην αφήσουμε να φύγει αναξιοποίητος, ας μη μείνει άδεια τη ψυχή μας και άδειο το οπλοστάσιό μας.
Ας επισκεφθούμε την Παναγιά μας, μαζί με όλους τους συνανθρώπους μας κι ας φύγουμε από εκεί πάνοπλοι, γενναίοι, ενωμένοι με όλο τον κόσμο, αγαπημένοι και συγχωρεμένοι με όλους.

Καλή  Παναγιά "

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Καινουργίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!