Παρασκευή, Ιανουαρίου 18, 2019

Ο π.Μάνθος Καλαμπαλίκης για την έλλειψη νερού στο Λαμπίρι Δ.Αγρινίου(ηχητικό)

>
Σε συνέχεια του χθεσινού θέματος που ανέδειξε το "Κ",με την έλλειψη νερού στο Λαμπίρι,ακούστε τι ανέφερε ο π.Μάνθος Καλαμπαλίκης ....
Καταπέλτης κατά της Δημοτικής Αρχής Αγρινίου ήταν ο πάτερ Μάνθος Καλαμπαλίκης για την αδιαφορία που επιδεικνύει  για τα προβλήματα του Λαμπιρίου και ειδικότερα για την έλλειψη νερού, εδώ και 15 ολόκληρες μέρες, σε συνέντευξη στη Νανά Θεοδωροπούλου στον aeras fm 99.5.

“Από τις 7 Ιανουαρίου 2019 η τοπική κοινότητα Λαμπιρίου παραμένει χωρίς νερό , λόγω βλάβης που προκάλεσε μηχάνημα διάνοιξης δρόμου  σε αγωγό στην περιοχή. Ο χειριστής επικοινώνησε με την αρμόδια υπηρεσία και ενημέρωσε για την βλάβη, ενώ λίγες ημέρες αργότερα συνεργείο της ΔΕΥΑ Αγρινίου μετέβη στο Λαμπίρι για αυτοψία και αποχώρησε χωρίς καν να ενημερωθεί για την βλάβη. Το δίκτυο πλέον έχει παγώσει λόγω χιονιού και πάγου και  αναγκάζομαι να ζεσταίνω χιόνι για να κάνω μπάνιο ή για  να ποτίσω τα ζώα μου. Τέτοια κατάσταση δεν έζησα ούτε όταν ήμουν μικρός” αναφέρει ο πάτερ Μάνθος και σοκάρει με τη δήλωσή του.

Έκανε λόγο για εγκατάλειψη του ορεινού όγκου από τις αρμόδιες αρχές, Περιφέρεια και Δήμο και  υποστήριξε πως τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί με κατοίκους της περιοχής  στον Εισαγγελέα για τον αποκλεισμό που υφίσταται το Λαμπίρι και η ευρύτερη περιοχή εδώ και ένα χρόνο περίπου, από το Νοέμβριο του 2017, από τα προβλήματα που προέκυψαν στο οδικό δίκτυο στη Νερομάνα, λόγω κακοκαιρίας  ” Αυτό είναι αδιανόητο και απάνθρωπο.Η περιοχή μας έχει ερημώσει, θα κάνουμε μηνύσεις σε όσους ευθύνονται και θα ζητήσουμε διαφυγόντα κέρδη…” κατέληξε ο  πάτερ Μάνθος Καλαμπαλίκης .