Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018

Μπράβο βρε παιδιά, συγχαρητήρια!!! (φωτο-βίντεο)

>

Ο τίτλος είναι τα λόγια που σήμερα άκουσαν από  διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι πέρασαν σήμερα από Καινούργιο...
τα παιδιά και οι Εθελοντές οι οποίοι καθάρισαν με δική τους πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Τ.Κ Καινουργίου και την Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίο,υ τις στροφές στην ε.ο Αγρινίου Θέρμου.

Υπό βροχή κατά διαστήματα πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Δράση Καθαρισμού στις στροφές στην είσοδο του Καινουργίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκέμβρη),στην οποία συμμετείχε η Δ.Κ Κοινότητα Καινουργίου με την συμμετοχή συλλόγων του Καινουργίου και φυσικά τον συντονισμό της Ακτίνας Εθελοντισμού με την υποστήριξη της Τροχαίας Αγρινίου.



Οι Εθελοντές συγκεντρώθηκαν στο κόμβο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Χαραυγή και στην συνέχεια με το λεωφορείο του Δήμου Αγρινίου μεταφέρθηκαν στο σημείο εκκίνησης της δράσης.



Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και θα ήταν μεγαλύτερη αν ο καιρός μέχρι την έναρξη σχεδόν της δράσης δεν ήταν βροχερός.

Λίγο πριν τις 11:00 η Τροχαία Αγρινίου που ήταν στο σημείο με τρία περιπολικά έδωσε το πράσινόo φως και ο καθαρισμός ξεκίνησε.Όλων τα λογής τα σκουπίδια μαζεύτηκαν σε σακούλες οι οποίες μεταφέρθηκαν με μηχάνημα έργων (JCB)του κ.Καρόπουλου.



Η δράση σχεδόν ολοκληρώθηκε καθώς η ασθενής βροχή έγινε μπόρα και οι Εθελοντές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Στην συνέχεια συγκεντρώθηκαν σε στεγασμένο μέρος και γλυκάθηκαν από το εδέσματα προσφορά της Τ.Κ Καινουργίου και του ζαχαροπλαστείου του Θόδωρου Κουσκούνη.

Ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Κώστας Καλαντζής έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για την "γιορτή καθαριότητας" που διεξήχθη άψογα με ασφάλεια.

Τα υλικά που απαιτήθηκαν ήταν προσφορά της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου.

Στην δράση εκτός της Ακτίνας ,συμμετείχαν ο Σύλλογος Παλαιμάχων Δόξας Καινουργίου, ο ΠΑΟΚ ΔόξαΑ.Ε.Καινουργίου , ο Π.Σ "Οι Θεστιείς",οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Καινουργίου και το kainourgiopress.



Ακολουθεί φωτορεπορτάζ