Κυριακή, Νοεμβρίου 18, 2018

Καινούργιο :Στις 9 Δεκεμβρίου η Εθελοντική Δράση καθαρισμού των σκουπιδιών στις στροφές στην είσοδο του χωριού.

>
Με την συμμετοχή(σχεδόν καθολική) εκπροσώπων συλλόγων του Καινουργίου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Κοινοτικό Κατάστημα Καινουργίου η 1η συνάντηση για την διοργάνωση Εθελοντικής Δράσης Καθαρισμού...
τμήματος της ε.ο Αγρινίου Θέρμου και συγκεκριμένα στις στροφές στην είσοδο του Καινουργίου.

 Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Δ.Κ Καινουργίου μετά από την ανάδειξη του θέματος και αιτήματα πολιτών,σε συνεργασία με την Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού.

Μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκε η Δράση να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στις 10:30 με σημείο εκκίνησης την πλατεία της Χαραυγής,πλησίον του Αγάλματος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Όπως ανέφερε η υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού Ανθούλα Μακρή,όλα τα υλικά που θα απαιτηθούν θα τα προσφέρει ο Δήμος Αγρινίου,ενώ μηχάνημα έργων θα μισθωθεί για να απομακρύνει φερτά υλικά και πέτρες που υπάρχουν στο σημείο.

Σκοπός της Δράσης εκτός φυσικά του καθαρισμού είναι η ευαισθητοποίηση των Δημοτών κυρίως των μικρών παιδιών καθώς η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων.



Αύριο Δευτέρα ο πρόεδρος του Καινουργίου,Κώστας Ευθυμίου θα στείλει ενημέρωση για την Δράση στην Δ.Α Ακαρνανίας και θα ζητηθεί η συνδρομή Αστυνομικών ώστε η Δράση να είναι ασφαλής για τους Εθελοντές.

Το σημείο χαρακτηρίζεται άκρως επικίνδυνο και κρίνεται απαραίτητη η παρουσία της Αστυνομίας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Είναι ευκαιρία η 9η Δεκεμβρίου  (καιρού επιτρέποντος) να είναι ημέρα γιορτής, να συμμετέχει όποιος Δημότης θέλει,ατομικά ή οικογενειακά και να σταλούν μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι "φροντίζουμε τον τόπο που ζούμε,προστατεύουμε το περιβάλλον".



Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αγρινίου Γιώργος Αλεξόπουλος και Σωτήρης Κολοβός.