Τρίτη, Οκτωβρίου 30, 2018

Προχωρούν τα έργα καθαρισμού στην τάφρο Δίμηκου στην Λυσιμαχεία

>
Αυτοψία στην τάφρο Δίμηκου, που ενώνει τη λίμνη Λυσιμαχεία με τον Αχελώο ποταμό,  πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας συνοδευόμενος...
από τον Προϊστάμενο του τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Χρήστο Καραγιάννη, προκειμένου να ενημερωθεί για την ποιότητα και την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται για την τμηματική επαναφορά της στην πρότερη κατάσταση.

Με την θεομηνία που έπληξε την περασμένη χειμερινή περίοδο την περιοχή η τάφρος έφραξε από μπάζα και σε συνδυασμό με την βλάστηση από υδροχαρή φυτά στις όχθες, δυσχεραινόταν η απορροή των νερών και κατά συνέπεια η αποστράγγιση της λίμνης Λυσιμαχείας.

 Για το λόγο αυτό δρομολογήθηκαν διαδικασίες για τον καθαρισμό του Δίμηκου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 74.400,00 ευρώ και περιλαμβάνει εργασίες απομάκρυνσης απορριμμάτων, μπαζών και βλάστησης.

  Ο κ. Λύτρας αφού  εξέφρασε την ικανοποίησή του, μεταφέροντας και τη βούληση του ίδιου του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ζήτησε οι εργασίες να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο.
Παράλληλα δήλωσε  ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει ολοκληρώσει τη μελέτη για το Δίμηκο και αναμένει την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, προκειμένου να δημοπρατήσει ένα ολοκληρωμένο έργο για την πλήρη λειτουργία της τάφρου, εξασφαλίζοντας για αυτό τον σκοπό τις απαιτούμενες πιστώσεις.