Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018

Καινούργιο :Κίνδυνος ατυχήματος και πυρκαγιάς λόγω ακαθάριστων αγροτικών δρόμων(φωτο-βίντεο)

>


Τον κώδωνα του κινδύνου για ατύχημα ή σοβαρή απειλή επέκτασης σε περίπτωση πυρκαγιάς κρούει αναγνώστης μας ,ο οποίος συχνά διασχίζει τον αγροτικό χωματόδρομο που οδηγεί στην λίμνη ,μετά την Χαραυγή στην θέση που είναι η γέφυρα στο δρόμο προς Παναιτώλιο...
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες οι καλαμίδες και τα βάτα σε μερικά σημεία σχεδόν έχουν κλείσει το δρόμο,ενώ σε μερικά σημεία αγγίζουν τα ελαιόδεντρα, με αποτέλεσμα σε περίπτωση πυρκαγιάς η φωτιά να εξαπλωθεί σε διπλανά λιοστάσια και ιδιοκτησίες .



Πέρυσι πολλές φορές καταγράφηκαν περιστατικά όπου είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε καλαμίδες και πολλά ελαιόδεντρα καταστράφηκαν,ενώ χάρις στις άμεσες επεμβάσεις του Ε.Π.Σ Παραβόλας και της Π.Υ Αγρινίου δεν σημειώθηκαν μεγαλύτερες καταστροφές.

Στην περιοχή επίσης υπάρχουν επαγγελματικοί χώροι ή αποθήκες καθώς και οικίες που σε περίπτωση μεγάλης πυρκαγιάς κινδυνεύουν.

Δείτε βίντεο από πυρκαγιά που ξέσπασε πέρυσι στο συγκεκριμένο σημείο

Ο δρόμος αυτός δεν είναι ο μοναδικός όπως ανέφερε ο αναγνώστης καθώς και στους περισσότερους αγροτικούς δρόμους της περιοχής η εικόνα εγκατάλειψης είναι η ίδια.


Το "Κ" επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Καινουργίου Κώστα Ευθυμίου ο οποίος διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη περιοχή ,νότια της διώρυγας είναι αρμοδιότητα του ΤΟΕΒ που εδρεύει στο Παναιτώλιο.
Μάλιστα αντιλαμβανόμενος και ο ίδιος την επικινδυνότητα αλλά και μετά από αιτήματα δημοτών έστειλε εγγράφως τα αιτήματα για καθαρισμό των δρόμων ,ενώ πέρυσι είχε γίνει και αυτοψία από τους υπεύθυνους του ΤΟΕΒ ,αλλά....στην συνέχεια δεν έγινε καμία παρέμβαση.

Επίσης ενημερώνει τους Δημότες ότι για τα αιτήματα τους πρέπει να ενημερώνουν τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ κ.Ζήση ή να τα καταθέτουν εγγράφως στα γραφεία που εδρεύουν στο Παναιτώλιο.









1 σχόλιο:

  1. Οι αγροτικοί δρόμοι του Καινούριου είναι καθαροί από χόρτα; υπάρχουν ακόμα χώματα από τις καταπτωσεις του περασμένου Δεκεμβρίου α και κάτι βουλωμένα ρεμματα. Δε φταινε πάντα τα ακραία καιρικά φαινόμενα!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!