Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018

Μια κατάδυση στον μαγευτικό βυθό της λίμνης Τριχωνίδας(φωτο)

>
Έχουμε απολαύσει τα ηλιοβασιλέματα, το απέραντο γαλάζιο, τις όμορφες ακτές, αλλά αυτή τη φορά… διεισδύουμε στα ενδότερα της μεγαλύτερης λίμνης της Ελλάδος!
Όσο όμορφη είναι η Τριχωνίδα...
από τους παραλίμνιους δρόμους, τόσο φανταστικός είναι και ο βυθός της με μεγάλη ποικιλία υποθαλάσσιας ζωής και με μια πανδαισία χρωμάτων που θα γοητεύσουν τους λάτρεις των καταδύσεων και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, η λίμνη Τριχωνίδα εκτός από την φυσική της ομορφιά, διαθέτει και μεγάλη βιοποικιλότητα. Η Τριχωνίδα φιλοξενεί 25 είδη ψαριών, 11 από τα οποία είναι ενδημικά στην Ελλάδα. Ένα είδος ψαριού, που απαντάται μόνο στην λίμνη Τριχωνίδα είναι και ο Νανογωβιός, ο οποίος θεωρείται το μικρότερο ψάρι της Ευρώπης. Επίσης, συναντούμε κι άλλα είδη όπως: Υδρομίτσες, τσουρούκλες, κυπρίνια (γριβάδια), λουρογωβιοί, χέλια, γουρνάρες, τριχωβελονίτσες, σαλιάρες, κουνουπόψαρα, γλανίδια.

Διαβάστε σχετικά: Λίμνη Τριχωνίδα: Γνωρίστε το «πέλαγος» της Αιτωλοακαρνανίας

Το πιο δημοφιλές ψάρι φυσικά δεν είναι άλλο από την Αθερίνα, για το οποίο η λίμνη Τριχωνίδα είναι ιδιαίτερα γνωστή καθώς είναι η μόνη λίμνη που διαθέτει το ψάρι αυτό, ενώ την δική του ιστορία έχει και ο Γουλιανός ή Γλανίδι (Silurus aristotelis), που έλαβε το όνομά του προς τιμήν του μεγάλου μας φιλόσοφου Αριστοτέλη. Ήταν ο πρώτος που το περιέγραψε στο βιβλίο του «Ιστορίες των ζώων».

Εκτός αυτού, η λίμνη διαθέτει ιδιαίτερα πλούσια ορνιθοπανίδα καθώς έχουν παρατηρηθεί σε αυτή περισσότερα από 200 είδη πουλιών μερικά από τα οποία ιδιαίτερα σπάνια όπως ο πορφυροτσικνιάς. Τέλος, η Τριχωνίδα αποτελεί μία από τις λίγες περιοχές της Ελλάδας που συναντάται η Βίδρα, ενώ στις όχθες της λίμνης υπάρχουν πανέμορφα δάση από πλατάνια, λεύκες, ιτιές και πικροδάφνες.




Αναδημοσίευση από https://iaitoloakarnania.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!