Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Αγρινίου (φωτο-βίντεο)

>


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην κεντρική είσοδο εντός του νοσοκομείου Αγρινίου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Εργατικού Κέντρου Αγρινίου με την συμμετοχή του ΠΑΜΕ ,φορέων και συλλόγων της περιοχής...
 Η προγραμματισμένη κινητοποίηση έγινε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γ.Ν.Αγρινίου εξ'αιτίας της υποστελέχωσης και ειδικά για τα αυξημένα προβλήματα της Παθολογικής Κλινικής και του ΤΕΠ.




Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Ιατρός Μάκης Αραβανής, εκ'μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας Αγρινίου και ως μέλος του Δ.Σ της ΟΕΝΓΕ,




η εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Καινουργίου Γωγώ  Τασούλη ,


ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο γραμματέας του ΕΚΑ Δημήτριος Δήμας.



Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Αγρινίου παρουσία του πρόεδρου της ΠΕΟΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου .

Το ΕΚΑ μεταξύ άλλων ΚΑΤΑΓΓΈΛΕΙ:

Τα εξοντωτικά κυκλικά ωράρια λάστιχο, με τις πολυάριθμες εφημερίες, με τις ελλείψεις προσωπικού, με τα εντέλλεσθαι της διοίκησης και με τον τρόπο που επιδιώκει να λειτουργήσει η παθολογική κλινική με 1 (ένα) παθολόγο να βλέπει – εξετάζει 110 (εκατόν δέκα) ασθενείς της κλινικής και των ΤΕΠ,

με σοβαρότατες ελλείψεις πχ. 1 (ένα) νοσηλευτής για 25-35 ασθενείς στην πλειοψηφία των τμημάτων,

με αξονικό και υπέρηχο να μην καλύπτουν όλες τις μέρες του μήνα,

με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας σε ασθενείς και υγειονομικούς.

με ανύπαρκτη την λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου

με τον παλιό οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου που αφορά 120 κλίνες, να λειτουργεί και στο σημερινό νοσοκομείο με 230 κλίνες, με το ίδιο προσωπικό που να μην μπορεί να καλύψει βάρδιες, εφημερίες και έχει φτάσει στα όριά του.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου για άλλη μια φορά μπαίνει μπροστά ώστε η υγεία να γίνει υπόθεση πάλης και αγώνα συνολικά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων συνολικά, να μη θεωρείται υπόθεση των υγειονομικών. Ο αγώνας για την προστασία της υγείας της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών προϋποθέτει την πάλη ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Θέλουμε να κατανοηθεί ότι η τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας, στο ΠΕΔΥ, στην Πρόνοια, οι υπέρογκες πληρωμές των ασθενών για φάρμακα και εξετάσεις, η εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στα νοσοκομεία, οφείλονται στο ότι και ο τομέας αυτός προσανατολίζεται στη στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Στο πώς οι εργάτες θα γίνουν ακόμα πιο φτηνοί για το κράτος και την εργοδοσία, πώς θα γίνει ακόμα περισσότερο η Υγεία πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο κ.ο.κ.

Για να είναι αποτελεσματική η πάλη των εργαζομένων και του λαού, χρειάζεται να στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και το σύστημά του, την επιχειρηματική δράση στην Υγεία – Πρόνοια και συνολικά, να βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και τον πλούτου που παράγεται.

Χρειάζεται να απεγκλωβιστεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα από αποπροσανατολιστικές λογικές, π.χ. ότι μπορεί δήθεν να καλυτερεύσει για το λαό η κατάσταση στην Υγεία αν αλλάξει ο διοικητής, ο υπουργός, η κυβέρνηση, αν «ξανααποκτήσει κοινωνικό πρόσωπο» η ΕΕ κ.τ.λ., όπως διατυμπανίζουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Αγωνιζόμαστε: ώστε να διασφαλιστεί άμεσα η εύρυθμη λειτουργία της π/θ κλινικής και του Τ.Ε.Π. με προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου ιατρικού και λοιπού προσωπικού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η διοίκηση έχει την αποκλειστική ευθύνη. Να δώσει άμεση λύση.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια-φάρμακο για όλο το λαό.

Επαρκής χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Νέο οργανισμό του νοσοκομείου που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εδώ και τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός-συμβασιούχος.

Άμεσα μαζικές προσλήψεις ιατρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη, με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, κοντά στους τόπους δουλειάς, κατοικίας, εκπαίδευσης, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες, υγιών και ασθενών, με τις πλήρως αναπτυγμένες και συνεργαζόμενες μεταξύ τους υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης, υγείας και ασφάλειας της εργασίας και Δημόσιας Υγείας.

Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μέσα από το κρατικό σώμα γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφάλειας. Ίδρυση κρατικού σώματος Τεχνικών Ασφαλείας και Γιατρών Εργασίας, ενταγμένου αποκλειστικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Αμεσα να ανανεωθούν τα βιβλιάρια του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων των ανέργων, των ΑμΕΑ, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ







  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!