Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2018

Η Απάντηση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου στον Τομέα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας για το νοσοκομείο του Αγρινίου

>

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike εκαΜε περισσό θράσος ο Τομέας Υγείας  ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας   εγκαλεί το  E.K.A.  ότι προσπαθεί , με τις τελευταίες πρωτοβουλίες του, να δημιουργήσει  κλίμα  κινδυνολογίας και ανησυχίας  για το νοσοκομείο Αγρινίου...


Με διάφορες  αναφορές ο Τ.Υ. του ΣΥΡΙΖΑ  επιχειρεί  να πείσει  τους εργαζόμενους  και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα  ότι άλλαξε  η κατάσταση  από τότε που ήρθαν  στην κυβέρνηση.Η απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Γ.Ν. Αγρινίου αναδεικνύει όλο και περισσότερο τις κυβερνητικές ευθύνες. Αυτή η κατάσταση τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους υγειονομικούς δημιουργεί κλίμα ανησυχίας στους εργαζόμενους της περιοχής. Η πραγματικότητα αυτή ούτε μπορεί να κρυφτεί , ούτε να φτιασιδωθεί.

Mας λένε ότι έλυσαν το πρόβλημα της καρδιολογικής , ότι   οι ανασφάλιστοι  έχουν  δωρεάν παροχές, πλήρη και ισότιμη πρόσβαση στο  δημόσιο σύστημα υγείας , μας λένε ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα  και τη φύλαξη έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις  με το Νοσοκομείο  και άλλα τέτοια.

Δε λένε όμως την αλήθεια  και την πραγματική κατάσταση  που επικρατεί  συνολικά στο χώρο  της υγείας  στις ημέρες που κυβερνά  το κόμμα τους  με τον Καμμένο,  δε λένε  ότι υλοποιούν  πιστά της στρατηγική της Ε.Ε.  και ενώ από την μια παίρνουν μέτρα στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας από την άλλη βγάζουν «γλώσσα» ότι οι αγώνες υπονομεύουν το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας.

Σφυρίζουν αδιάφορα  στο αίτημα για προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού  σ’ όλες τις ειδικότητες , ιατρικού – νοσηλευτικού, που να  καλύπτουν τις ανάγκες  και φυσικά  μόνιμου προσωπικού σ’ όλες τις υπηρεσίες  για τη σωστή λειτουργία  του νοσοκομείου.

Τους ανησύχησε η ανακοίνωση του Ε.Κ.Α. γιατί για ακόμη μια φορά δεν αρέσκεται  μόνο σε αναφορές σε κάποια υπαρκτά προβλήματα  π.χ. κατάσταση στην παθολογική, τους όρους  που εργάζονται συνολικά οι εργαζόμενοι  στο νοσοκομείο , ιατρικό- νοσηλευτικό- διοικητικό προσωπικό, αλλά  βάζει συνολικά τα ζήτημα της υγείας  σ’ όλους τους τομείς  από τη σκοπιά των αναγκών  της εργατικής λαϊκής  οικογένειας  και καλεί σε κοινή δράση  όλους για  καθολική – δημόσια – δωρεάν  υγεία για όλους. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική  δραστηριότητα στο χώρο.

Τώρα, όσον αφορά για τα ζητήματα που έλυσαν σε ιατρικό προσωπικό  με τη λειτουργία της καρδιολογικής  και τις προσλήψεις  των 35 γιατρών , γνωρίζει πολύ καλά η κοινωνία του Αγρινίου τι λύθηκε και σε ποιανού τις πλάτες.  Όσον αφορά  για τους ανασφάλιστους  και την  πρόσβασή τους   στο δημόσιο σύστημα  υγείας τους ρωτάμε γιατί δεν υλοποίησαν  το αίτημα του εργατικού κινήματος  για δυνατότητα  πρόσβασης των ανέργων, των ιδίων και των  οικογενειών τους, στο ίδιο σύστημα  χωρίς όρους και προϋποθέσεις (και όχι κάλυψη  των φαρμακευτικών δαπανών με βάση  εισοδηματικά κριτήρια  όπως λένε ).

Δε λένε στο λαό  ότι το 2017 έγιναν περικοπές 350 εκατομμυρίων  για τα νοσοκομεία και 255  εκατομ. για την πρωτοβάθμια υγεία, ενώ απλόχερα δίνουν 2,1 δις ευρώ  για την αναβάθμιση των  F 16 και το 2% του ΑΕΠ  για Νατοϊκούς  εξοπλισμούς.

Το Ε.Κ.Α. έχει στην καθημερινή του δράση τα ζητήματα  συνολικά της υγείας , δεν τα βλέπει αποσπασματικά . Καλεί όλους εργαζόμενους, μέσα  από τα ταξικά σωματεία  να δυναμώσουμε την πάλη  συνολικά ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, επιχειρηματικών ομίλων , κεφαλαίου.

Καλεί τους εργαζόμενους  και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών»  την Παρασκευή 8 Ιούνη ώρα 11 π.μ.  στη συγκέντρωση διαμαρτίας διεκδίκησης στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!