Πέμπτη, Ιουνίου 21, 2018

Καινούργιο :«Νοιώθουμε πολίτες δύο ταχυτήτων-Πόσες φορές πρέπει να παρακαλέσουμε για τα αυτονόητα;» (φωτό-βίντεο)

>

Αναδημοσίευση από το  agrinioreport.com
Εξοργισμένοι οι κάτοικοι των πρώτων σπιτιών του χωριού Καινουρίου του Δήμου Αγρινίου με την κατάσταση που επικρατεί έξω από την πόρτα τους και βάζει σε κίνδυνο την ζωή τους καθημερινά...
«Πότε θα μας υπολογίσουν; Όταν συμβεί το μοιραίο; Τους βλέπουμε μόνο όταν θέλουν ψήφο μας δίνουν υποσχέσεις και μετά καπνός. Δεν ζητάμε τίποτα παράλογο,να μπαίνουμε στα σπίτια μας με ασφάλεια, δεν είμαστε ζώα» μας είπε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής ένας από αυτούς που μας κάλεσαν για να καλύψουμε το ρεπορτάζ.

Πραγματικά η κατάσταση που καταγράψαμε πολύ επικίνδυνη στο συγκεκριμένο σημείο και τα προβλήματα πολλά. Όλοι μας έχουμε περάσει και θα συνεχίζουμε να περνάμε πολλές φορές από εκεί, αλλά κανείς μας δεν έχει καταλάβει πως κάποιοι έρχονται αντιμέτωποι στην κυριολεξία με τον κίνδυνο.



Ένας δρόμος που οδηγεί σε σπίτια κατοικήσιμα, σε περιουσίες πολιτών και σε σημεία εργασίας που για να τον διαβείς κάνεις τον σταυρό σου.

Ο λόγος, γιατί η κλήση που υπάρχει σε αυτόν σε σχέση με τον κεντρικό δρόμο απίστευτα μεγάλη, που πολλές φορές το αυτοκίνητο για να σταθεί θα πρέπει να βγει το μισό στο οδόστρωμα του κεντρικού δρόμου ή αλλιώς να το πάρει η κατηφόρα.

Αποτέλεσμα άμεσος κίνδυνος τροχαίου ανά πάσα στιγμή και φυσικά υπαίτιοι οι κάτοικοι που χρησιμοποιούν αυτούς τους δρόμους, αυτοί που φωνάζουν και παρακαλάνε για μια μπετονίερα τσιμέντο τόσο τον πρόεδρο του χωριού εδώ και χρόνια όσο και από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

«Ήρθαν, το μέτρησαν καμιά δεκαριά φορές και ο πρόεδρος και οι μηχανικοί του δήμου εδώ και χρόνια. Στο μέτρημα μείναμε, έργο δεν είδαμε. Μόνοι μας φτιάχνουμε τα τοιχία για να κρατηθεί ακόμη και ο δρόμος. Πλέον αποφασίσαμε να το παρατήσουμε, άλλωστε όπως βλέπετε από τις βροχοπτώσεις φέτος έπεσαν όλα. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ούτε για το πώς πάμε στα σπίτια μας ούτε για το αν κινδυνεύουμε. Δεν έβαλαν ούτε έναν καθρέφτη που ζητήσαμε έστω να βλέπουμε πριν βγούμε στον δρόμο. Οι προστατευτικές μπάρες που βλέπετε μπήκαν πριν τρία χρόνια. Σχεδόν όλοι κώντευαν να μπουν μέσα στις αυλές μας. Ακόμη και η κολόνα της ΔΕΗ αν δεν παίρναμε εμείς τηλέφωνο να επιδιορθωθεί θα έπεφτε μέσα στον δρόμο. Τρόμαξαν οι υπεύθυνοι να βρουν σταθερό σημείο να την τοποθετήσουν ξανά.Φανταστείτε τι γίνεται με το έδαφος. Φυσικά δεν τα βάζουμε με την φύση αλλά με αυτούς που μας κάνουν να νιώθουμε στο χωριό μας πολίτες δύο ταχυτήτων μιας και δεν έχουμε φαίνεται πολλούς ψήφους να δώσουμε ούτε μέσον για να έρθει το συνεργείο στην πόρτα μας» μας είπαν οι κάτοικοι οι οποίοι περιμένουν έστω και τώρα να δουν το ενδιαφέρων των αρμοδίων.

Επίσης είδαμε και τον κεντρικό τους αγωγό ύδρευσης που χρειάστηκε να τον καθαρίσουμε πρώτα από τα χόρτα για να τον φωτογραφίσουμε και φυσικά χωρίς καμία προστασία. Όσο για τους υπόλοιπους σωλήνες που βλέπετε και οδηγούν στα χωράφια,οι ίδιοι οι κάτοικοι τους έδεσαν για να μην καταστραφούν πεσμένοι στα μπάζα από τις νεροποντές.



5 σχόλια:

  1. Έτσι είναι τόσα χρόνια.Δεν είναι εύκολες οι παρεμβάσεις σε αυτό το σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανης απαντηση.το καινουργιο υποβαθμιζεται συστηματικα.παρεμβασεις για αναβαθμιση σε ολα τα επιπεδα χρειαζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο τωρινός πρόεδρος ξέρει από παρεμβάσεις όπως η τελευταίες όταν καθάριζε τους δρόμους από τις βροχές του Δεκ 2017. Το άλλο με τον Τοτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσοχή χρειάζεται ,50 χρόνια έτσι είναι οι στροφές,τώρα προεκλογικά θυμηθήκατε τα ρεπορτάζ και τα παράπονα.Ότι μπορούν κάνουν στην Δ.Κ .Είδαμε και τους προηγούμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ειναι θεμα Δ.Κ αλλα γενικης αδιαφοριας και αντιληψης ολων εδω περα.κριμα γτ εχουμε ομορφο τοπο.βλεπουμε ομως το δενδρο και οχι το δασος..ελλειψη φαντασιας και στοχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!