Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2018

Ενημέρωση :«Μεταλυκειακό έτος-τάξη Μαθητείας στο ΕΠΑΛ Καινουργίου»

>
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος 
Από το νέο σχολικό έτος 2018-2019 το ΕΠΑΛ Καινουργίου  προτίθεται να οργανώσει και να λειτουργήσει «Μεταλυκειακό έτος-τάξη ...
Μαθητείας» με προτεραιότητα για τους αποφοίτους-Πτυχιούχους του σχολείου μας του Τομέα Μηχανολογίας στην ειδικότητα «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού».

Το «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας» αποτελεί μια προαιρετική εναλλακτική διαδρομή μετά την αποφοίτηση από το ΕΠΑΛ. Παρέχει τη δυνατότητα στους ενήλικες αποφοίτους του να εκπαιδευτούν στο χώρο εργασίας είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα. Στους μαθητευόμενους παρέχεται αμοιβή ίση με το 75% του νόμιμου κατώτατου ημερομισθίου και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατά την 9μηνη διάρκεια του προγράμματος, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του ΕΠΑ.Λ. Καινουργίου.


Με τη συμμετοχή των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στο θεσμό της μαθητείας επιχειρείται σε πρώτη φάση η ομαλή και ασφαλής είσοδός τους στην αγορά εργασίας, με στόχο τη στήριξή τους μετά την απόκτηση του πτυχίου τους. Ταυτόχρονα, σε αντίθεση με άλλες μορφές εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας, εξασφαλίζεται, μέσω της εφαρμογής συγκεκριμένου Προγράμματος Σπουδών, ότι οι μαθητευόμενοι αποκτούν πιο εξειδικευμένες γνώσεις, σχετικές με την ειδικότητά τους. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι απόφοιτοι αποκτούν Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, το οποίο χορηγείται μετά την ολοκλήρωση της πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ. Αποκτούν επίσης πολύτιμη εργασιακή εμπειρία που τους οδηγεί στην απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, όπου αυτό απαιτείται και σε πρόσθετα προσόντα για το δημόσιο τομέα μέσω ΑΣΕΠ (150 μόρια).
Αναλυτικότερα το σύστημα εκπαίδευσης (μαθητείας) περιλαμβάνει:

Διάρκεια προγράμματος 9 μηνών, όπου αποτιμώνται σε  203 ώρες «Πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας», στο ΕΠΑΛ Καινουργίου (παρουσία μία (1) ημέρα την εβδομάδα).
2) «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας» - Δημόσιο ή ιδιωτικό σε εκατόν πενήντα έξι (156) ημέρες απασχόλησης, καλύπτονται είκοσι οκτώ (28) ώρες εβδομαδιαίως, επιμερισμένες κατ’ ελάχιστο σε τέσσερις (4) ημέρες στις οποίες περιλαμβάνονται οι ημέρες κανονικές άδειας.
Tο συνολικό ημερομίσθιο για κάθε έναν ανέρχεται στα 17,12 Ευρώ. Η συμμετοχή του εργοδότη μαζί με ασφαλιστικές εισφορές είναι 9,35 ευρώ την ημέρα και το καθαρά εισπραττόμενο ποσό από τον μαθητή είναι 16,84 Ευρώ.

Καλούνται οι πτυχιούχοι ΕΠΑΛ της ειδικότητας «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού» να προσέλθουν στο σχολείο μας (Γραφείο μαθητείας) για να υποβάλουν την σχετική αίτηση επιλογής  τους στο πρόγραμμα.

Παράλληλα καλούμε και τους ενδιαφερόμενους δημόσιους και κοινωνικούς φορείς καθώς και τους ιδιώτες, που ενδιαφέρονται να απασχολήσουν μαθητευόμενους στα πλαίσια του προγράμματος να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο του Προγράμματος του σχολείου μας. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε το ΕΠΑΛ Καινουργίου τις εργάσιμες ημέρες.

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress επαλ

Ο Δ/ντής

Χριστογιάννης Νικόλαος 
ΠΕ3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!