Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018

Υπάλληλοι υπόδειγμα-χρέωσαν τον Δήμο Αγρινίου κοντά στα 1000 ευρώ σε αστρολογία,χαρτομαντεία,ψηφοφορία Eurovision κλπ

>
Ενα περίεργο θέμα αποκαλύφθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που συμβαίνει για πρώτη φορά στο Δήμο Αγρινίου.Κατά την διαδικασία ελέγχου των λογαριασμών των τηλεφώνων ...
για την εκκαθάριση της δαπάνης από το Λογιστήριο διαπιστώθηκε  ότι, σε ορισμένες τηλεφωνικές γραμμές του Δήμου,    έγινε χρήση  Υπηρεσιών Πολυμεσικής πληροφόρησης Τρίτων, που  αφορά κλήσεις  σε αριθμούς που ξεκινούν από 901,812,825,850,875, 14, 190-195 κλπ. Οι υπηρεσίες Πολυμεσικής πληροφόρησης Τρίτων παρέχονται με χρέωση μέσω κλήσεων. Είναι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που παρέχονται επιπρόσθετα στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες του βασικού δικτύου, με αυξημένη  χρέωση, ψηλότερη δε από τις συνήθεις τηλεφωνικές κλήσεις, λόγω της υπηρεσίας την οποία προσφέρουν. Ειδικότερα οι Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) σχετίζονται με τη μετάδοση πληροφορίας/περιεχομένου σε δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Παραδείγματα ΥΠΠ αποτελούν οι ψηφοφορίες (π.χ. ψηφοφορία για Eurovision), διαγωνισμοί, αγορά (videos, παιχνιδιών αστρολογία/χαρτομαντεία, κ.ά. Τα τηλέφωνα αυτά έγιναν από υπηρεσίες του Δήμου Πολεοδομίας, Πρόνοιας αλλά και στην Τοπική Κοινότητα Καψοράχης και το  κόστος της χρήσης αυτής αγγίζει κοντά στα 1000 ευρώ!

Οι Διευθύνσεις  του δήμου  στις οποίες ανήκουν οι λογαριασμοί αυτοί   εξήγησαν ότι οι χρήστες δεν γνώριζαν ότι η  χρήση  των Υπηρεσιών Πολυμεσικής πληροφόρησης Τρίτων δεν   είναι εντός του πλαισίου  νομιμότητας, και από άγνοια  προέβησαν στην ενέργεια  αυτή.

      Το θέμα ήρθε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διότι οι δαπάνες αυτές δεν προβλέπονται από διάταξη νόμου, δεν συντελούν στην εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών –σκοπών του δήμου και δεν μπορούν να εξοφληθούν, και έτσι η δημοτική αρχή έκρινε πως δεν πρέπει να καταλογιστούν σε όσους προέβησαν στις κλήσεις οι οποίοι κατά πλείστον είναι συμβασιούχοι.

Βέβαια στην συνεδρίαση δεν δόθηκαν στοιχεία από που μπορεί να προκύπτει αυτό  και τι κλήσεις έγιναν όμως  κατά την άποψή μας δεν είναι και ορθό να πληρωθούν τέτοιου είδους τηλέφωνα, έστω κι αν είναι η πρώτη φορά  από τον προυπολογισμό του δήμου, δηλαδή τα χρήματα των πολιτών!

Τελικά με την έγκριση της πλειοψηφίας δεν έγινε καταλογισμός  στους χρήστες ενώ έγινε  ενημέρωση των υπηρεσιών ότι, σε περίπτωση επανάληψης  του  φαινομένου, θα  γίνεται άμεσος καταλογισμός  στους χρήστες, ενώ έγινε και φραγή τέτοιων γραμμών!

Δημοσιεύθηκε στο agriniosite.gr

4 σχόλια:

  1. Τι πάει να πει δεν γνώριζαν,αν τα έκαναν από το σπίτι τους θα τα πλήρωναν...Κακώς πολύ κακώς κύριοι τους τα χαρίσατε ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποκλείεται την Αγρινιώτισσα ψήφισαν στο survivor....Έρχεται η ώρα σας...όπως επικροτούμε τους υπαλλήλους που είναι τίμιοι έτσι πρέπει να τιμωρούνται υποδειγματικά οι μη έντιμοι.Αν θέλατε απαλλαγή λόγω άγνοιας εσείς που ψηφίσατε απαλλαγή να τα μοιραστείται από την τσέπη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά μας πουλάτε τρέλα.Είναι δυνατόν να μην γνώριζαν,όταν σε όλες αυτές τις υπηρεσίες σου λέει χρέωση ανά κλήση 2-3 ευρώ με ΦΠΑ .Ξεφτίλα να μας περνάτε για ηλίθιους με τέτοιες αστείες δικαιολογίες.Το αν ήταν οκτάμηνοι άμα θέλουμε το πιστεύουμε,όχι ότι αλλάζει κάτι,πάλι μια χήνα θα πληρώσουν οι δημότες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά αυτός ο εισηγητής δεν ντράπηκε να το φέρει στο Δ.Σ και να ζητήσει να το πληρώσουν οΙ δημότες;;;αντί να συζητήσουν όλοι μαζί πως θα το πληρώσουν αυτοί που πήραν να μάθουν τι λένε τα ζώδια,θα μας ανανεώσουν.θα γίνουμε μόνοιμοι κλπλ!!!Αίσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!