Σάββατο, Μαΐου 12, 2018

Στράτος Πετράκης :Σε πλήρη ετοιμότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου(ηχητικό)

>

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε την 1η Μαΐου, με στόχο να μπορέσει να ανταποκριθεί χωρίς προβλήματα, στις αυξημένες απαιτήσεις που υπάρχουν στο Δήμο Αγρινίου και στην Αιτωλοακαρνανία.

Αυτό δήλωσε...
στον Αέρα Fm 99.50, στην εκπομπή του Νότη  Ρεντίφη, ο Διοικητής της Π.Υ Αγρινίου Επιπυραγός Στράτος Πετράκης.

Ο κ.Πετράκης είπε ότι όλα τα οχήματα της υπηρεσίας είναι σε πολύ καλή κατάσταση έτοιμα να ανταπεξέλθουν σε πιθανά συμβάντα,τα υδροστόμια είναι επί το πλείστον σε καλή κατάσταση ενώ όποια προβλήματα προκύπτουν, ενημερώνεται ο Δήμος Αγρινίου και ο Δήμος Θέρμου και διορθώνονται. Ευχαρίστησε τους δύο Δήμους που είναι πάντα δίπλα στην πυροσβεστική και βοηθάνε σε πολλούς τομείς,.

Αναφερόμενος στους δύο Εθελοντικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς του Δήμου Αγρινίου στην Γαβαλού και στην Παραβόλα, που υπάγονται επιχειρησιακά στην Π.Υ Αγρινίου ,τόνισε ότι το έργο των Εθελοντών είναι πολύ σημαντικό και καθοριστικό.

Καλύπτουν μεγάλο όγκο παραλιμνιακά. αλλά και ορεινά και πολλές φορές  φθάνουν αυτοί πρώτοι στα συμβάντα και τα αντιμετωπίζουν επιτυχώς.
Τους δύο Ε.Π.Σ στελεχώνουν και μόνιμοι Πυροσβέστες της Υπηρεσίας οι οποίοι μαζί με τους Εθελοντές προσπαθούν να αντιμετωπίζουν τα συμβάντα άμεσα,στην έναρξή τους,ενώ λειτουργούν επί 24ωρου καθημερινά,όλο το χρόνο.

Επίσης ο κ.Πετράκης αναφέρθηκε και ευχαρίστησε τον Ανεξάρτητο Σύνδεσμο Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αγρινίου (Α.Σ.Ε.Ε.Δ) και την Αερολέσχη Αγρινίου που βοηθάνε το έργο της Π.Υ Αγρινίου.

Κλείνοντας, μεταξύ άλλων είπε ότι οι πολίτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ειδικά τώρα που διανύουμε αντιπυρική περίοδο,απαγορεύεται να ανάβουν φωτιές για οποιοδήποτε λόγο ( να "καθαρίσουν" οικόπεδα,λιοστάσια,χωράφια κλπ),καθώς μια απροσεξία είναι ικανή να καταστρέψει τους κόπους πολλών ετών.

Επίσης απαγορεύονται οι εργασίες; σε υπαίθριους χώρους  που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από σπίθες,όπως ηλεκτροσυγκόλληση και θερμές εργασίες και φυσικά το πέταμα αναμμένων τσιγάρων.

Απευθυνόμενος σε όσους έχουν οικίες εντός οικοπέδων με βλάστηση και δέντρα,συμβούλεψε να καθαρίζουν περιμετρικά τις οικίες τους,να μην ακουμπούν κλαδιά στο οίκημα και στην στέγη,να υπάρχει παροχή νερού περιμετρικά της οικίας και να καθαρίζουν τα ξερά χόρτα σε ακτίνα 5 μέτρων περιμετρικά της αυλής.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κ.Πετράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!