Τρίτη, Μαΐου 15, 2018

Καταγγελία Θ.Ράπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο :Καινουργιώτες δηλώνουν δήθεν άποροι και παίρνουν επιδόματα από τον Δήμο Αγρινίου (βιντεο)

>

Αναφορά σε συγχωριανούς του Καινουργιώτες οι οποίοι δηλώνουν άποροι για να λαμβάνουν ενίσχυση από την Κοινωνική Πρόνοια, έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου Θύμιος Ράπτης κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ.Ράπτης απευθυνόμενος στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ.Καλαντζή κατά ...
την συζήτηση του 5ου θέματος( Οικονομική ενίσχυση οικονομικά αδυνάτων κατοίκων του Δήμου Αγρινίου. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. πρωτ. 7/2018 απόφαση Επιτροπής Υγείας- Κοινωνικής Πρόνοιας, Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων και επίλυσης προβλημάτων Πολιτών ή Ομάδας Πολιτών  με ειδικά προβλήματα)
,της ημερήσιας διάταξης είπε :

"Βλέπω χωρίς να αναφερθώ σε ονόματα, 12 χωριανούς μου,οι οποίοι μόνο άποροι δεν είναι οι 10 εξ'αυτών.

Δεν θέλω να μπω παραμέσα στο θέμα ,καλό θα ήταν όμως κε.Καλαντζή...ας το σταματήσουμε αυτό,το  κάναμε και εμείς,μπορεί να κάναμε και μεις τέτοια λάθη ,είναι λάθος δεκαχίλιαρα ανά δίμηνο ή τρίμηνο ,μάλλον τρίμηνο.Σταματήστε τα είναι καμιά 40.000-50.000 και ενισχύστε το Κοινωνικό Παντοπωλείο ή άλλες Κοινωνικές μορφές".

Ο κ.Καλαντζής απάντησε ότι τα αιτήματα που γίνονται από τους πολίτες είναι πάνω από 6 μήνες,έχει ζητηθεί και γίνονται κοινωνικές έρευνες,διευκρινίζοντας ότι τέτοια ποσά(10χιλιαρα),δεν έχουν δώσει σε κανέναν. Όλα τα ποσά δόθηκαν σε οικογένειες με εισόδημα από 0 ευρώ ως 4.000-5.000 ευρώ και οικογένειες πολύ μεγάλες.


Ο κ.Ράπτης και πάλι επανήλθε στο Καινούργιο λέγοντας μεταξύ άλλων  ότι πολίτες συμβουλεύονται(γνωρίζει από ποιόν ,αλλά δεν αποκάλυψε) να κάνουν αίτηση για 150αρια στο Δήμο.

Από τα 12 προαναφερόμενα άτομα τα 10 τα οποία γνωρίζει προσωπικά δεν δικαιούνται  ,ναι μεν δεν έχουν μεγάλο εισόδημα ως αγρότες ,αλλά οι ίδιοι και ίδιοι ή συγγενικά πρόσωπα στην ίδια οικογένεια έχουν πάρει επιδόματα.



Χαρακτηριστικά ανέφερε:"Κάτι γίνεται δηλαδή.μας πήρανε χαμπάρι... και ας μην μας δουλεύουν επομένως...."

Ο κ.Καλαντζής είπε ότι ο προβληματισμός του κ.Ράπτη δεν είναι καθόλου άτοπος,αλλά όταν έρχονται πολίτες(δικαιούχοι) και ζητούν ενίσχυση δεν μπορεί να ξέρει αν ο"τάδε" και η "τάδε" που έρχονται είναι διαφορετικοί ή μέλη στην ίδια οικογένεια.

Παρακολουθείστε αναλυτικά από την Live μετάδοση του Δήμου Αγρινίου.τα όσα κατήγγειλε ο κ.Ράπτης και τι απάντησε ο κ.Καλαντζής.

2 σχόλια:

  1. Πλάκα έχει,τα κάναμε και μεις.αλλά είναι λάθος,να το σταματήσετε εσείς γιατί είναι λάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τν αυτος ρε,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!