Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018

Καινούργιο :Δεν υπάρχουν αλλαγές στη λειτουργία του 1ου Δημοτικού Σχολείου μετά τον υποβιβασμό

>
Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress 1ο

Πολλά ήταν τα μηνύματα και οι αντιδράσεις αναγνωστών μας,μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ που υποβιβάζει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεστιέων στο Καινούργιο και καταργεί μια οργανική θέση δασκάλου προβλέποντας πλέον 6 θέσεις,σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου παιδείας...


Μετά από ενημέρωση και πληροφορίες του kainourgiopress από την εκπαιδευτική κοινότητα, ΔΕΝ αλλάζει τίποτα στην λειτουργία του σχολείου. Ουσιαστικά επρόκειτο ίσως για αναμενόμενη απόφαση. αφού εδώ και 3 χρόνια με την αποφοίτηση των τελευταίων μαθητών που φοιτούσαν σε δύο τμήματα (Στ1,Στ2),όλες οι τάξεις λειτουργούν με ένα τμήμα,(6θεσιο) λόγω  μικρού αριθμού  μαθητών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εν'μέσω οικονομικής κρίσης και δύσκολων δημοσιονομικών συνθηκών ,το Υπουργείο Παιδείας μετά από  μεταβατικό διάστημα 3 ετών και αφού οι εγγραφές των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α' τάξη του σχολείου καλύπτονται από την λειτουργία ενός μόνο τμήματος,προχώρησε στην κατάργηση της 7ης οργανικής θέσης δασκάλου με το νέο σχολικό έτος 2018-2019.
Επίσης στον οργανισμό υπάρχει  η θέση της Διευθύντριας και ουσιαστικά το σχολείο συνεχίζει με επτά δασκάλους.
Όμως το ανησυχητικό είναι η συνεχής μείωση των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία, καθώς στην Αιτωλοακαρνανία σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία εκτιμάται μείωση 30%.

Εκεί εστιάζεται το πρόβλημα.

Έτσι είναι πιθανό τα επόμενα χρόνια (αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα)να γίνουν και άλλοι υποβιβασμοί ή συγχωνεύσεις σχολείων,ακόμη και καταργήσεις  με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές κοινωνίες.

Όπως για παράδειγμα στη Νέα Αβόρανη που το Νηπιαγωγείο επίσημα συγχωνεύτηκε πριν λίγες ημέρες με το 2ο Νηπιαγωγείο Παναιτωλίου ,ενώ στην ουσία δεν λειτουργούσε την τελευταία 2ετία.





Όμως τα θετικά μηνύματα έρχονται με τις προαγωγές σχολείων και για την Αιτωλοακαρνανία όπως αποτυπώνεται στους παρακάτω πίνακες.




Για το kainourgiopress Επαμεινώνδας Κ.Ρεντίφης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!