Πέμπτη, Ιουνίου 08, 2017

Καινούργιο:Έκδοση περιοδικού από την Αρχαιολογική Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Θεστιέων

>
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Κατάστημα Καινουργίου σύσκεψη της Αρχαιολογικής Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Θεστιέων παρουσία εκπροσώπων ΜΜΕ,για την ...
συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με θέμα την έκδοση ενός πολιτισμικού περιοδικού ποικίλης ύλης από την Εταιρεία.

Είχαν προηγηθεί τρεις συναντήσεις των μελών και σήμερα παρουσιάστηκε η ιδέα για την έκδοση ενός περιοδικού ως βήμα έκφρασης ανθρώπων του πνεύματος και όχι μόνο με μεγάλη θεματολογία,όπως ανέφερε ο πρόεδρος κ.Βασίλης Φουντούλης.



Η θεματολογία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει    ποίηση,δοκίμιο,κριτικές,επικαιρότητα,αρχεία,αναδημοσιεύσεις,οδοιπορικά,φωτογραφίες,κατάθεση απόψεων,ιδεών και έρευνες.



Θεσμική "στέγη" του περιοδικού θα αποτελεί η Εταιρεία,ενώ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή και εκπρόσωποι φορέων του Θέρμου.



Η πρόταση αφορά αρχικά την τριμηνιαία έκδοση ενός περιοδικού 46-64 σελίδων, στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν συνεργάτες από παντού καθώς και την ηλεκτρονική μορφή του περιοδικού.



Μετά την παρουσίαση από τον κ.Φουντούλη ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, όσον αφορά την έκδοση,το κόστος και την εκτύπωση,ενώ συστήθηκε επιτροπή, η οποία θα αρχίσει να μαζεύει ύλη,θα ασχοληθεί με το διαφημιστικό κομμάτι,με χορηγίες,με τις συνδρομές και ότι άλλο χρειάζεται ώστε να εκδοθεί το πρώτο τεύχος.



Μια πολύ αξιόλογη και φιλόδοξη ιδέα,καθώς όπως τόνισε και ο κ.Φουντούλης υπάρχει "κενό",τέτοιας μορφής έκδοσης στην ευρύτερη περιοχή.



3 σχόλια:

  1. Μπράβο,τιμή για το Καινούργιο και την Αιτωλοακαρνανία τέτοιες πολιτισμικές ενέργειες,προηγήθηκαν τα συνέδρια στην ακρόπολη των Θεστιέων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σε όλους,παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ελλάδα,στο Καινούργιο δεν έσβησε ποτέ η φλόγα του Πολιτισμού,χάρις σε κάποιους ανθρώπους.Υποδειγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!