Τρίτη, Μαΐου 23, 2017

Αγρίνιο-Απ.Κατσιφάρας :"Οι κοκορομαχίες στο μεγαλείο τους"(βίντεο)

>


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Αγρίνιο η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα για την...
ενημέρωση όσον αφορά τα έργα στο Αγρίνιο.
Διευκρίνισε πολλές φορές ότι η σημερινή συνάντηση σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απάντηση στις δηλώσεις του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου που προηγήθηκαν σε βάρος του Περιφερειάρχη.




Μεταξύ άλλων ο κ.Κατσιφάρας δήλωσε ότι δεν μπορεί να πιστέψει και να ερμηνεύσει την γκρίνια που δημιουργήθηκε ,τόνισε ότι οι διαθέσιμοι πόροι πρέπει να απορροφηθούν για το καλό των πολιτών ,ενώ επισήμανε ότι είναι Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και όχι του Αγρινίου,της Πάτρας και του Πύργου, αλλά όλης της Δυτικής Ελλάδας από άκρη σε άκρη.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το σχέδιο που έχει η Π.Δ.Ε Ελλάδας για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας θα πετύχει με αιχμή του δόρατος τον τουρισμό και του αγροτική καλλιέργεια.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο σχέδιο της Π.Δ.Ε στα διαθέσιμα κονδύλια για την περιοχή ,ενώ ανέφερε ότι όσοι ασχολούνται με την πολιτική οφείλουν να γνωρίζουν διαδικασίες,κανόνες και προταιρεότητες στα προγράμματα ΕΣΠΑ.


Ο Περιφερειάρχης ισχυρίστηκε πως το ΕΣΠΑ σχεδιάστηκε μέσα από ανοιχτή διαβούλευση στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, ενώ όσον αφορά την ένταξη του  έργου για την οδική σύνδεση της Λευκάδας με το Άκτιο και τη Βόνιτσα στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδος και όχι από το Υπ. Υποδομών -που είναι η βασική ένσταση του Γ. Παπαναστασίου- στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) που εγκρίθηκε το 2014.

Δείτε τα όσα είπε ο κ.Κατσιφάρας στο βίντεο από την live μετάδοση του agriniolike.gr




 Στις ερωτήσεις από δημοσιογράφους και εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ ,μεταξύ άλλων απάντησε ότι είναι καλό για τους Δήμους να διεκδικούν το καλύτερο για τις περιοχές τους,αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να ξεκινάει γκρίνια όταν ξεκινάει ένα έργο και να υπάρχει απάθεια όταν υπάρχει στασιμότητα."Οι κοκορομαχίες στο μεγαλείο τους "ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του κ.Κατσιφάρα,ενώ σε ερωτήσεις για σύνδεση των έργων με την πολιτική του πορεία στην συνέχεια,είπε ότι η πολιτική πορεία του καθενός είναι γνωστή,έκανε λόγο για λαγούς της πολιτικής ,δεν είναι δυνατόν με τον λαϊκισμό και τον τοπικισμό να υπάρξει μέλλον στην χώρα είπε χαρακτηριστικά,ενώ εξέφρασε την απορία του γιατί κάποιοι δεν θεωρούν το αεροδρόμιο του Ακτίου,αεροδρόμιο της Αιτ/νιας και κατ'επέκταση της Δυτικής Ελλάδας όπου ανήκει.
Με το σκεπτικό κάποιον μάλλον δεν θα έπρεπε να γίνει ούτε το Γ.Ν.Αγρινίου.

Στην ερώτηση αν η σημερινή συνάντηση αποφασίστηκε αφού  έγιναν οι  δηλώσεις Παπαναστασίου,ή η ενημέρωση ήταν προγραμματισμένη, δεν απάντησε ποτέ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!