Παρασκευή, Μαΐου 26, 2017

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Εθελοντικός Π.Σ Γαβαλούς,άρτια η διοργάνωση της άσκησης "Δια Πυρός 2017"

>

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η Πανελλαδική άσκηση ετοιμότητας ,η οποία για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διεξήγθη...
στον Άγιο Ανδρέα Μακρυνείας σε αγροτοδασική έκταση στην θέση "Στρογγυλοβούνι"(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής έγινε καθώς στην Μακρυνεία υπάρχει ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Γαβαλούς,ο οποίος και φρόντισε ώστε όλα να είναι έτοιμα για το τόσο σημαντικό τεστ ετοιμότητας real time.



Όπως ανέφερε ο πρώην​ προϊστάμενος του Σταθμού ,αρχιπυροσβέστης Κώστας Καζανάς,



κατά την διάρκεια της ενημέρωσης μετά την άσκηση,ο σταθμός μετά από ένα χρόνο λειτουργίας έχει επέμβει σε 50 συμβάντα ,4 αστικές πυρκαγιές με συνολικές υπολογιζόμενες ζημιές 15.000 ευρώ ,οι οποίες αν δεν υπήρχε άμεση επέμβαση θα ήταν τριπλάσιες ίσως και παραπάνω,ενώ επιχείρησε σε 4 τροχαία στην ευρύτερη περιοχή της Μακρυνείας χωρίς κανένα να αποβεί θανατηφόρο.


Επιχείρησε επίσης σε 20 δασικές πυρκαγιές ,από τις οποίες κάηκαν συνολικά μόλις 6 στρέμματα.

Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον πρώην Διοικητή της Π.Υ Αγρινίου Χριστόφορο Μπόκα,ο οποίος ήταν o εμπνευστής και η "ψυχή" στο να δημιουργηθούν οι δύο Ε.Π.Σ σε Παραβόλα και Γαβαλού ,



όπως και τον Διοικητή της Π.Υ Αγρινίου Στράτο Πετράκη,


ο οποίος στηρίζει στα πάντα τον Ε.Π.Σ,καθώς τους Εθελοντές Πυροσβέστες που επανδρώνουν το Σταθμό και τον Αρχιπυροσβέστη  Στάθη Λαγό, ο οποίος είναι ο νέος προϊστάμενος του Ε.Π.Σ.


Στο τέλος δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των αξιωματικών του Π.Σ για την άρτια διοργάνωση και διεξαγωγή της άσκησης.



Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν οι δύο Ε.Π.Σ του Δήμου Αγρινίου,βρίσκονται σε στρατηγικής σημασίας σημεία,καθώς από τις τοποθεσίες που βρίσκονται ελέγχουν σχεδόν όλη την παραλίμνια περιοχή της Τριχωνίδας και τους ορεινούς όγκους.Εκτός αυτού πολλές φορές έχουν επέμβει και έχουν αντιμετωπίσει συμβάντα χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθεί η Π.Υ Αγρινίου πολλά χιλιόμετρα από την έδρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!