Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017

Το πρόγραμμα “Υγεία για Όλους” και στο Αγρίνιο

>

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike ιατρείο
H Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσια Υγείας του Δήμου Αγρινίου στα πλαίσια ...
προάσπισης και προαγωγής της δημοσίας υγείας και σε συνεργασία με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» πρόκειται να υλοποιήσει πρόγραμμα «Προάσπιση Προαγωγή Υγείας “Υγεία για Όλους”» που έχει ως σκοπό την ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, διασυνδεόμενο με τις τοπικές κοινότητες και τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες και δομές, προς όφελος ευάλωτων ομάδων πληθυσμού. Σήμερα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, ανεργίας και κοινωνικού αποκλεισμού οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (άποροι, ανασφάλιστοι, ρομά) αντιμετωπίζουν σωρευτικά προβλήματα ένταξης στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας, καθώς και πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

To πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εργασίας -Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του KEΣΥ, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και Επιστημονικών φορέων.

Ειδικότερα ο Δήμος Αγρινίου, υλοποιώντας την ιατρική παρέμβαση του προγράμματος στοχεύει στην προστασία και την προαγωγή της υγείας των ομάδων αυτών, η οποία αφορά :
Γυναικολογικό έλεγχο (λήψη κολπικού επιχρίσματος, test pap, διακολπικός υπέρηχος) σε κινητή μονάδα
Καρδιολογικό Έλεγχο με φορητό υπερηχογράφο – καρδιογράφο
Παθολογικό έλεγχο: εκτίμηση αναγκών υγείας
Παιδιατρική κλινική εξέταση- εμβολιασμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!