Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

"Παραμυθένια"συζήτηση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καινουργίου

>
Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική συζήτηση έγινε σήμερα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καινουργίου με καλεσμένη την συγγραφέα παιδικού βιβλίου...
και εκπαιδευτικό κα.Νένα Μπούρα, με καταγωγή από την Αμφιλοχία.

Η συζήτηση είχε κεντρικό θέμα το παραμύθι, τονίζοντας τη σημασία του παραμυθιού στη ζωή των παιδιών.Αναφέρθηκε στην προέλευση, την ιστορία και την εξέλιξη του μέσα στο πέρασμα των χρόνων, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα της ύπαρξής του, όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγαλύτερους.Αρχικά συνομίλησε με γονείς των μαθητών.ενώ στην συνέχεια μίλησε στους μαθητές του σχολείου και τους διάβασε παραμύθια.Η ενημέρωση από το 20 Δημοτικό Σχολείο Καινουργίου:

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου, επισκέφτηκε το Σχολείο μας η γνωστή συγγραφέας, ερευνήτρια και αφηγήτρια παιδικών παραμυθιών κυρία Νένα Μπούρα.

Η κ. Μπούρα απευθύνθηκε αρχικά στους γονείς που είχαν συγκεντρωθεί, επισημαίνοντας τη σημασία και την σπουδαία παιδαγωγική αξία των παραμυθιών. Στη συνέχεια μίλησε στους μαθητές του Σχολείου, αρχικά στα παιδιά των μικρών τάξεων και στη συνέχεια σε αυτά των μεγάλων τάξεων. Η συγγραφέας αναφέρθηκε στην ιστορία των παραμυθιών και στην εξέλιξή τους. Στη συνέχεια αφηγήθηκε με μοναδικό τρόπο μερικά εκπληκτικά παραμύθια. Η κ. Μπούρα ενέπλεξε στην αφήγησή της μαθητές, χρησιμοποιώντας τους για να δραματοποιήσει τρόπον τινά τα παραμύθια. Η καινοτομία της αυτή και ο γενικότερα υπέροχος τρόπος αφήγησης καθήλωσε τα παιδιά και τους ξύπνησε το ενδιαφέρον για τα λαϊκά παραμύθια. Στο τέλος κάθε παραμυθιού ακούστηκαν όμορφα τραγούδια, τα οποία η κ. Μπούρα είχε προετοιμάσει σε συνεργασία με τον μουσικό του Σχολείου μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η συγγραφέας ζήτησε από τους μαθητές να γράψουν σε χαρτί τον αγαπημένο τους ήρωα παραμυθιού και με αυτά σχημάτισαν ένα «δέντρο της γνώσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!