Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

(φωτο-βίντεο)Εντυπωσίασαν οι "ROBOCAR"του Καινουργίου,διακρίσεις για Σχολεία της Αιτ/νιας

>
Εντυπωσίασαν οι πρότυπες κατασκευές των μαθητών σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας και του Αγρινίου στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές-τριες Δημοτικού,Γυμνασίου και Λυκείου που...
πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5-Μαρτίου 2017 στην Πάτρα με την συμμετοχή μαθητών-τριων της πέμπτης και έκτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καινουργίου,την αποκαλούμενη ομάδα"ROBOCAR".

Συνολικά συμμετείχαν 10 σχολεία,ενώ  διακρίθηκε το  το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου που αναδείχθηκε δεύτερο στην τελική βαθμολογία,ενώ το Δημοτικό Σχολείο Αστακού κατέλαβε την 3η θέση στην βαθμολογία.

Η πρότυπη ιδιοκατασκευή των "ROBOCAR",η οποία έχει ως θέμα"την αυτόματη οδήγηση οχημάτων σε ορεινές περιοχές",απέσπασε πολύ θετικές κριτικές ως ιδέα και σχεδιασμό,και κατέκτησε την 8η θέση,στην τελική κατάταξη,ενώ ήταν η πρώτη φορά που το σχολείο συμμετείχε σε Περιφερειακό διαγωνισμό ρομποτικής.Τα παιδιά του Καινουργίου υπερήφανα για το επίτευγμά τους,άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον,ενώ μαθητές,δάσκαλοι και γονείς απέσπασαν τα θερμά συγχαρητήρια της οργανωτικής επιτροπής.

Τους  μαθητές συνόδευσαν στον διαγωνισμό ,η Διευθύντρια του Σχολείου κα.Αικατερίνη Σκανδαλου,ο δάσκαλος της Πέμπτης τάξης κ.Γιώργος Τριανταφύλλου και η δασκάλα της Έκτης τάξης κα.Αθηνά Ράπτη.

Ακολουθούν φωτογραφίες και αποσπάσματα βίντεο που επιμελήθηκε ο Κώστας Λούκας.


O επίσημος Εθνικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 

Ο δρόμος για την World Robot Olympiad

 Πρώτο βήμα: Από τις περιφέρειες στον Τελικό

Ομάδες από όλη τη χώρα και όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες διαγωνίζονται στους Περιφερειακούς με στόχο μια θέση στον Τελικό του Εθνικού Διαγωνισμού.

Δεύτερο βήμα: Τελικός Εθνικού Διαγωνισμού

Οι εθνικοί νικητές ανακηρύσσονται από τον Τελικό του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού και συγκροτούν την ελληνική ολυμπιακή αποστολή.

Τελικό βήμα: World Robot Olympiad

Τερματικός σταθμός για φέτος είναι η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα, από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου 2017.Σκοπός του WRO Hellas

Ο WRO Hellas έχει ως βασικό στόχο οι μαθητές της χώρας μας να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, ικανότητες κατανόησης και επίλυσης προβλημάτων, νοοτροπία συνεργασίας και οργάνωσης έργου, μέσα από τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.Οι επιδιώξεις του διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές από 8 – 18 ετών να κατανοήσουν τη Φυσική, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (Science Technology Engineering Mathematics – STEM), επιτρέποντάς τους να εμπλακούν σε μία διαδικασία επίλυσης ενός προβλήματος με την αξιοποίηση όλων  των σύγχρονων τεχνολογιών ρομποτικής που είναι διαθέσιμες σήμερα.Ο διαγωνισμός:

Διευκολύνει τους μαθητές να επεκτείνουν τους ορίζοντες της γνώσης τους, εξερευνώντας τα ρομπότ και τα ρομποτικά συστήματα στο σχολείο τους και στις καθημερινές τους δραστηριότητες

Εισάγει την έννοια της σύγχρονης επιστήμης στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των μαθητών στις φυσικές επιστήμες, τα μαθηματικά και την τεχνολογία τόσο μέσα στο σχολείο, όσο και έξω από αυτό.

Προωθεί τη δημιουργική σκέψη, να αναπτύξει τις δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, να ενδυναμώσει τις δυνατότητες των παιδιών για απόκτηση νέων δεξιοτήτων, απαραίτητων σε ένα σύστημα σύγχρονης εκπαίδευσης.

Διευκολύνει τις συναντήσεις παιδιών και νέων από όλο τον κόσμο με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων, της ικανότητας για καινοτομικές προσεγγίσεις στην επίλυση καθημερινών και ανθρώπινων αναγκών, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες συμμετοχής σε ιδιαίτερα απαιτητικούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Διευρύνει την κατανόηση των παιδιών και των νέων για τις δυνατότητες αξιοποίησης εφαρμογών της επιστήμης και της τεχνολογίας. Σκοπός η αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινής ζωής των πολιτών.

Δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για την αυτομόρφωση και τη δια βίου μάθηση, αξιοποιώντας ελκυστικά μαθησιακά περιβάλλοντα και ευχάριστες ενασχολήσεις.

Ενθαρρύνει την έρευνα και την καινοτομία και να υποβοηθήσει τη δημιουργία ή την αύξηση της παραγωγικής βάσης μιας χώρας, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής μικρότερης κλίμακας, ώστε να είναι οικονομικά βιώσιμες και υποσχόμενες.

Αναπτύσσει τις ψηφιακές δεξιότητες των μελλοντικών πολιτών, βοηθώντας στην αύξηση της οικονομικής εμβέλειας μιας χώρας, στο σημερινό παγκόσμιο ανταγωνιστικό γίγνεσθαι.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς τους.Πάντα τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!