Κυριακή, Μαρτίου 19, 2017

Μια πολύ σημαντική ημερίδα στον Ι.Ν Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου(φωτο)

>
Με μεγάλη προσέλευση κόσμου αλλά και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον Ι.Ν Αγίας Βαρβάρας η ενημερωτική ημερίδα "Βίαια Παιδιά"...

Μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του Αγρινίου,ιερείς και πολλοί δημότες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για ενημέρωση που είχε ως θέμα ένα καθημερινό φαινόμενο που βιώνουν πολλές οικογένειες και στο Αγρίνιο.


Η πρωτοβουλία για την εκδήλωση ανήκει στον προϊστάμενο του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ι.Ν Αγίας Βαρβάρας  π.Αναστάσιο Αυγέρη σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων  του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.


Εισηγήτρια στην ημερίδα ήταν η dr Αθανασία Δημητρίου,ψυχολόγος-διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.επιστημονικά υπεύθυνη κέντρου πρόληψης "Οδυσσέας"-Ο.Κ.ΑΝ.Α.


Την ημερίδα άνοιξε ο π.Αναστάσιος ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του ενώ προλόγισε το θέμα της εκδήλωσης.


Στην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν ο  κ.Χρήστος Κολοβός Δ/ντης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας,


ο Σχολικός Σύμβουλος της 8ης Περιφέρειας  κ.Θωμάς Καραντζίνης,


ο Διευθυντής του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου


και η κα. Αγγελική Ρούσση Τζιμάνη,Δημοτική Σύμβουλος Αγρινίου και μέλος  Δ.Σ του Ο.Κ.ΑΝ.Α.


Ο κ.Καρατζίνης έκανε ειδική αναφορά σε πτυχές του θέματος καθώς σχεδόν καθημερινά ,λόγω της ιδιότητάς του καλείται να αντιμετωπίσει περιστατικά στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα.


Στην συνέχεια η κα.Δημητρίου ανέπτυξε και περιέγραψε την έννοια του σχολικού και οικογενειακού εκφοβισμού με καθημερινά παραδείγματα.



Όπως τόνισε πριν λίγες ημέρες είχε γίνει παρόμοια εκδήλωση για την ενδοιοκογενειακή βία στην Α.Δ Ακαρνανίας.


Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στην περιοχή μας υπάρχει έξαρση κυρίως βίας,με τις διάφορες μορφές που καθημερινά εκδηλώνεται ,είτε με την κακοποίηση ζώων,είτε με την κακοποίηση συζύγων και κυρίως γυναικών .είτε με την παιδική κακοποίηση,ενώ ο σχολικός εκφοβισμός το λεγόμενο "builling",δεν είναι έντονο στα σχολεία της περιοχής.


"'Ολα ξεκινούν από το οικογενειακό περιβάλλον και όχι από το σχολικό,καθώς εκεί τα παιδιά μεταφέρουν και "βγάζουν" προς τα έξω με διάφορες μορφές βίας τα όσα βιώνουν,στην οικογένεια",ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στάθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο των γονιών ,καθώς αυτοί και κυρίως οι μητέρες παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και την προσωπικότητα των μελλοντικών πολιτών.


Φέτος η "υπηρεσία"της έχει δει 82 παιδιά και μόλις 10 ενήλικες έχουν  κάνει αίτημα για βοήθεια.

82 παιδιά με φοβίες και εμμονές,τα οποία χρειάζονται βοήθεια.


Διαχώρισε τα είδη βίας σε 5 μορφές,την σωματική,την λεκτική,την εξωλεκτική,την κοινωνική και την ηλεκτρονική.


Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι όλα τα παιδιά που ασκούν builling σε άλλα παιδιά ,"κουβαλούν" ,κόμπλεξ και ανασφάλειες ,τα οποία πηγάζουν από το οικογενειακό περιβάλλον πρωτίστως.
Έτσι με το builling απέναντι σε πιο αδύναμους χαρακτήρες,προσπαθούν να κρύψουν τα δικά τους προβλήματα.


Στην συνέχεια με καθημερινά και αναλυτικά παραδείγματα ανέπτυξε το πως αντιμετωπίζουν οι γονείς τις συμπεριφορές των παιδιών τους και πως αυτές οι συμπεριφορές(των γονιών) πολλές φορές είναι καταστροφικές για τα παιδιά.

Στο τέλος δέχθηκε ερωτήσεις και είχε διάλογο με τους παρευρισκομένους.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία εκκλησίας και σχολικής κοινότητας στέφθηκε με επιτυχία,ενώ ο π.Αναστάσιος και οι διοργανωτές δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των παρευρισκομένων.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα: ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ & ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ και της ΠΡΩΤΟΒΑΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!