Κυριακή, Μαρτίου 12, 2017

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση από τον Π.Σ "Χρήστος Καπράλος"

>


Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η επιστημονική εκδήλωση-ενημέρωση με θέμα:"Κεφαλαλγίες και η διαχείριση του άγχους στην αντιμετώπισή τους",που...
διοργάνωσε ο Π.Σ Παναιτωλίου "Χρήστος Καπράλος"


Το θέμα της εκδήλωσης αποτελεί καθημερινό φαινόμενο ενώ παρουσιάζεται σε άτομα όλων των ηλικιών.


Ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν η κα.Πηνελόπη Παπαχρήστου -νευρολόγος και η κα.Ελεωνόρα Παλαιοδήμου-ψυχολόγος.

Την εκδήλωση συντόνισε η κα.Δήμητρα-Μαρία Νταγιάντα-Δημοσιογράφος.


Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου,ενώ στην συνέχεια η κα.Παπαχρήστου παρουσίασε αναλυτικά το πρώτο κομμάτι της εκδήλωσης,τις κεφαλαλγίες.


Διευκρίνισε τον όρο "κεφαλαλγία τάσης",που ουσιαστικά είναι ο συχνός πονοκέφαλος ήπιας ως μέτριας έντασης,έκανε αναφορά στους παράγοντες και τις συνηθισμένες αιτίες,στα συμπτώματα και τους τρόπους αντιμετώπισης από τους ασθενείς,καθώς και την διάρκεια τέτοιων "κρίσεων"





Παρουσίασε τους τρόπους διάγνωσης και τα συνηθισμένα φάρμακα για την αντιμετώπισή τους,ενώ έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά από καθημερινές απορίες σχετικά με το θέμα.

Η κα.Παλαιοδήμου ανέλυσε το δεύτερο μέρος της ενημέρωσης για το άγχος,ως αιτία των κεφαλαλγιών και τους τρόπους αντιμετώπισης.


Το άγχος καθημερινά με διάφορους τρόπους εκδήλωσης και πίεσης έχει εισβάλει στην καθημερινότητα,ενώ όλο και περισσότερα άτομα υποφέρουν από άγχος και κρίσεις που πλέον χαρακτηρίζουν τον καθημερινό τρόπο ζωής.
 Αναφέρθηκε στους τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης του άγχους,ανάλογα την μορφή εκδήλωσης και την ηλικία,όπως και στις αλλαγές στον καθημερινό τρόπο ζωής,διαδικασίες που μερικές φορές απαιτούν χρόνο και αφοσίωση.

Στην συνέχεια οι παρευρισκόμενοι απηύθυναν τις ερωτήσεις τους και μετά από περίπου μιάμιση ώρα ενημέρωσης η εκδήλωση έλαβε τέλος.
Μια εξαιρετική εκδήλωση που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον όσοι παραβρέθηκαν καθώς τα προβλήματα είναι καθημερινά και οι περισσότεροι τα έχουν έχουν βιώσει ή τα βιώνουν.










Για το kainourgiopress Επαμεινώνδας Κ.Ρεντίφης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!