Κυριακή, Μαρτίου 12, 2017

Αισιοδοξία και αναζήτηση ευθυνών για το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου

>
Μιλτιάδης Ζαμπάρας:Να πάνε τα στοιχεία στον εισαγγελέα ,για την απόφαση του Δ.Σ του Γ.Ν.Αγρινίου που κάνει ανάκληση των φυλάκων στην περιοχή.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου, πραγματοποίησε ...
σήμερα το πρωί εκδήλωση στον προαύλιο χώρου του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου,

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι θέλησαν να ενημερωθούν για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα και το τι μέλλει γενέσθαι με τις κτιριακές υποδομές του παλιού Νοσοκομείου, ενώ τοποθετήθηκαν ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ.Μιλτιάδηςς Ζαμπάρας, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αιτ/νιας, κ.Δημήτρης Μιχάλης,καθώς και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγρίνιο-Ανατροπή Τώρα» κ.Δημήτρης Τραπεζιώτης.


Ο κ. Ζαμπάρας  μίλησε αρχικά για την χρυσή ευκαιρία που υπήρξε το 2013 για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου που όπως είπε"τότε έλειπαν μόνο οι άνθρωποι από τους χώρους και δεν υπήρχε κανένας βανδαλισμός", για να αναφερθεί στη συνέχεια στη δυσκολία που υπάρχει σήμερα να βρεθούν πόροι.



Αμέσως μετά αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής,  για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου τονίζοντας ότι έχει ήδη εγκριθεί και δρομολογηθεί η μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου : "Το υπουργείο θέλει στο παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και γι αυτό υπάρχει έγγραφο, το οποίο αναφέρεται συγκεκριμένα στην αναδιαμόρφωση του κτιρίου που στεγάζονταν η ΜΕΘ.

Υπάρχει σχέδιο, έχει δρομολογηθεί, το έργο, θα ενταχθεί, θα χρηματοδοτηθεί και ένα μεγάλος μέρος του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου θα αξιοποιηθεί.Υπάρχουν και άλλα σχέδια,  για τα οποία θα πρέπει να βοηθήσει και ο Δήμος Αγρινίου με την τεχνική του υπηρεσία, να κάνει μια μελέτη ώστε στο υπόλοπο κομμάτι να στεγάσει υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και το φαρμακείο του", ενώ πρόσθεσε ότι προχθές κοινοποιήθηκαν στην 6η ΥΠΕ και στον κ. Μιχάλη, τα σχέδια που προτείνει ο ΕΟΠΠΥ για τους χώρους που θα καταλάβει στο κέντρο.

Υπάρχει και άλλος χώρος και για άλλες υπηρεσίες που μπορούν να μεταφερθούν, υπάρχουν προτάσεις και γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια με το Υπουργείο ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, και να δρομολογηθεί η αξιοποίηση", κατέληξε ο κ.Ζαμπάρας.

Ο κ. Μιχάλης αμέσως μετά ανέφερε ότι θα πρέπει άμεσα να αναζητηθούν οι ευθύνες καθώς" η εγκατάλειψη του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου το 2013 έχει ονοματεπώνυμο",ενώ παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος δηλώνοντας πως ο σχεδιασμός θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.


"Κάναμε το αυτονόητο, βάζουμε υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την Υγεία ώστε να μην σκοντάψει η αξιοποίηση σε -προσχήματα- που έχουν να κάνουν με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και το νομικό κομμάτι του κληροδοτήματος.Μέχρι το Πάσχα θα έχει γίνει εγκατάσταση καμερών και εταιρίας φύλαξης στους χώρους του παλιού νοσοκομείου", είπε χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για την μεταφορά στο χώρο των διοικητικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ, της νοσηλευτικής σχολής, του ΕΚΑΒ και του ξενώνα ΑΡΓΩ".


O επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο-Ανατροπή Τώρα»  κ.Δημήτρης Τραπεζιώτης, παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες που έλαβε η παραταξή του:"Αναδείξαμε το θέμα από την πρώτη στιγμή,κάναμε εκδήλωση εδώ στο χώρο του παλιού νοσοκομείου σε διαβούλευση με τους κατοίκους, επισκέφθηκαμε τον τότε υπουργό Υγείας κύριο Κουρουμπλή, συμμετείχαμε στην επιτροπή πρωτοβουλίας για την αξιοποίηση ενώ στείλαμε υπόμνημα στον κ.Ξανθό στο δοικητή της 6ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου, ζητώντας να αποσαφηνίσουν τη θέση τους σε σχέση με τις κτιριακές υποδομές του παλιού Νοσοκομείου", ενω πρόσθεσε με νόημα  "σήμερα διαψεύδονται οι κασσάνδρες που όλο αυτό το διάστημα παρά τις αντίθετες διευκρινίσεις και διαβεβαιώσεις των αρμοδίων διέσπειραν ψευδώς ότι ο χώρος προορίζεται να γίνει χώρος υποδοχής προσφύγων".

πηγή:cityvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!