Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2017

Αγρίνιο:Συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (φωτο)

>

Ολοκληρώθηκε σήμερα λίγο μετά τις 12:00 η έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας του Δήμου Αγρινίου υπό τον Δήμαρχο Αγρινίου με θέμα: ...
«Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων-λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας».

Στην σύσκεψη που συντόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Νίκος Γκρίζης,παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου κ.Παπαναστασίου και αντιδημάρχων,έγινε ένας μίνι απολογισμός των όσων έγιναν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών,καθώς και ενημέρωση για την ετοιμότητα του Δήμου Αγρινίου και των υπηρεσιών του για την νέα επερχόμενη κακοκαιρία που προβλέπει η Ε.Μ.Υ.


Σε γενικές γραμμές εκφράστηκε η ικανοποίηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων,αν και σίγουρα υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις,λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών για την περιοχή.


Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπεύθυνος Πολιτικής  Προστασίας της Π,Ε Αιτ/νιας κ.Τέγας Ιωάννης, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας,συλλόγων και φορέων που συμμετέχουν εθελοντικά  στην πολιτική προστασία,καθώς και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων οι οποίοι ενημέρωσαν για τα προβλήματα των περιοχών τους που έχουν καταγράψει.



Όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες τους σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και την Π.Δ.Ε είναι πανέτοιμες να επέμβουν οπουδήποτε χρειαστεί το επόμενο διάστημα.



O Γιώργος Παπαναστασίου ζήτησε μεταξύ άλλων τον συντονισμό των εμπλεκόμενων για την αντιμετώπιση  νέου κύματος κακοκαιρίας : "«Συγκαλούμε εκτάκτως το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας καθώς περιμένουμε ένα δεύτερο κύμα κακοκαιρίας σύμφωνα με την πρόγνωση των αρμόδιων υπηρεσιών. Οφείλω να επισημάνω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στις υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου για την αντιμετώπιση του χιονιά. Ήταν από την πρώτη στιγμή σε ετοιμότητα, και υπό την συνεχή επίβλεψη των Αντιδημάρχων, μπορέσαμε να συντονίσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς και να καλύψουμε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την αλατιέρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ακόμη και στα δίκτυα εκτός της αρμοδιότητάς μας.
 Όπως φαίνεται όμως είμαστε στην αρχή, περιμένουμε νέο κύμα κακοκαιρίας, και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να πετύχουμε τον μέγιστο συντονισμό.
Και αυτή είναι η απάντηση στις δηλώσεις του κ. Μοσχολιού για σχεδιασμό «κατόπιν εορτής». Να του θυμίσω ότι το Συντονιστικό όργανο συνεδριάζει για 2η φορά στην ιστορία του ( η πρώτη ήταν μόλις  το 2015 επί ημερών μας) και σκοπός είναι , όπως ήδη ανακοινώθηκε, η αντιμετώπιση του 2ου κύματος κακοκαιρίας. Γιατί, κ. Μοσχολιέ , σας ενημερώνω ότι ο Δήμος Αγρινίου  αντιμετώπισε  με επιτυχία την κακοκαιρία του προηγούμενου Σαββατοκύριακου.
Ενώ εσείς επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά τον εαυτό σας. Ως θεσμός αρκεστήκατε στην απραξία και ως αντιπολίτευση στην ανέξοδη κριτική. Με απλά λόγια διαχρονικά επιδίδεστε  σε ασκήσεις πολιτικής ανευθυνότητας»".











πηγή;agriniolike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!