Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

(φωτο-βιντεο)Αγρίνιο:Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού"

>

Στην κατάμεστη αίθουσα(Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου) πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου η πολύ σημαντική Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα:   «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ»
που διοργάνωσαν ...
η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τριχωνίδας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού « Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας,  με στόχο την ενημέρωση, καθώς ο  καρκίνος του μαστού υπολογίζεται ότι εκδηλώνεται σε 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως, σε κάθε φάση της ζωής τους και παρά τη συχνότητα του, εάν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να θεραπευτεί.


Είναι σημαντικό κάθε γυναίκα να αντιληφθεί τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, να τον απομυθοποιήσει και να ενθαρρυνθεί να κάνει τακτικό και προληπτικό έλεγχο. 
   
Δεν ξεχνάμε ότι ο καρκίνος δεν είναι η επάρετος νόσος. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στην αντιμετώπιση και στην ίασή του.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν :
ο  κ.Γιάννης  Χαβελές
MD,cMS,PhD, Χειρούργος Μαστού-Μαστολόγος με θέμα την «Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού»


η κ. Κλαίρη Τζιομάκη, Κοινωνική Λειτουργός, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, με θέμα :"Τι μας αποτρέπει από τον απαραίτητο προληπτικό έλεγχο και 

         
η κ. Μαρία Ανδρεά- Αποστολοπούλου
Εκπαιδευμένη Εθελόντρια και Μέλος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», Ν. Αχαΐας με θέμα την προσωπική της  εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού.


Απόσπασμα από την εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!