Τετάρτη, Δεκεμβρίου 07, 2016

Σημαντικά νέα και ειδήσεις από τον Διοικητή του Γ.Ν.Αιτ/νιας (video)

>

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες το μεσημέρι ο Διοικητής του Γ.Ν.Αιτωλοακαρνανίας κ.Δημήτρης Μιχάλης στα τοπικά ΜΜΕ,δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για θέματα των δύο νοσηλευτικών μονάδων,αλλά και το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου.

Ο κ.Μιχάλης παραχώρησε...
την δεύτερη ενημέρωση στα τοπικά ΜΜΕ από την στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του,ενώ παρόν ήταν ο Διοικητικός Διευθυντής του Γ.Ν.Αγρινίου κ.Κώστας Πατσιαλός και το μέλος του Δ.Σ κ.Σταύρος Καμμένος,


Όπως ανέφερε στο ξεκίνημα ,έχουν σημειωθεί εξελίξεις και έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες σε πολύ θετική κατεύθυνση για τις οποίες πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες.


Αρχικά αναφέρθηκε στην κάλυψη όλων των θέσεων ιατρών που έχουν προκηρυχθεί και είτε έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτησή τους ,είτε οι διαδικασίες διορισμού πλησιάζουν στην ολοκλήρωση τους,όπως η θέση του Διευθυντή Καρδιολογίας,Διευθυντή Νεφρολογίας και επιμελητών ιατρών.
Όλες οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν το τέλος του 2016.
Με όλες αυτές τις τοποθετήσεις αναμένεται το Γ.Ν.Αγρινίου να παρέχει καλύτερες παροχές υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.
Παράλληλα γίνονται προσπάθειες για την πρόσληψη νέων επικουρικών ιατρών,ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί έξι.



Όσον αφορά την νοσηλευτική μονάδα του Μεσολογγίου και εκεί με μικρή καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις ιατρών,ενώ για κάποιες θέσεις δεν υπήρξαν ενδιαφερόμενοι.

Ακόμη αναμένεται να προσληφθούν μέσω ΟΑΕΔ άνεργοι ,οι οποίοι θα αμείβονται όπως ο νόμος ορίζει για όλο το διάστημα και υπολογίζονται σε 20-25 εργαζόμενους,συνολικά σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.
Η προκήρυξη για αυτές τις θέσεις αναμένεται να βγει τον Δεκέμβριο του 2016.

Εισήγηση για αναδιάρθρωση του Οργανισμού 

Στο νοσοκομείο του Αγρινίου ,έχουν ήδη υπάρξει σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των τμημάτων.
Ήδη έχει διανεμηθεί η αρχική εισήγηση για την αναδιάρθρωση του Οργανισμού στους υπεύθυνους των τμημάτων για να ολοκληρωθεί η τελική μελέτη και να κατατεθεί στο Υπουργείο Υγείας,ώστε οι τωρινές κλίνες να δημιουργήσουν τις απαραίτητες θέσεις σε προσωπικό όλων των κατηγοριών,που σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ.Μιχάλη,βάσει νόμου είναι 30-35 επιπλέον ιατρούς,120 νοσηλευτές και άλλους τόσους διοικητικούς.
Τόνισε ότι η 6 ΥΠΕ είναι στο πλευρό του Γ.Ν.Αιτ/νιας και θα ακολουθήσουν συζητήσεις για τον τελικό σχεδιασμό.
Με όλα τα παραπάνω θα γίνει ολοκληρωμένη μονάδα νεογνών,μονάδα αυξημένης φροντίδας,και Μ.Ε.Θ καρδιολογικής.,τμήμα χημιοθεραπείας για διάγνωση,παρακολούθηση και παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Ήδη έχει προσληφθεί ψυχολόγος,ενώ ξεκίνησε και η λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου,ενώ η πλήρης λειτουργία αναμένεται όταν ολοκληρωθεί η απαραίτητη εκπαίδευση των χειριστών.

Στον σχεδιασμό είναι η μαγνητική τομογραφία καρδιάς, εξέταση η οποία θα είναι μοναδική σε όλη την Ήπειρο και την Δυτική Ελλάδα κάνοντας το Γ.Ν.Αγρινίου το κέντρο αυτής της εξέτασης.
'Ηδη λειτουργεί και τρίτη χειρουργική τράπεζα ,ενώ ξεκίνησαν και τα οφθαλμολογικά χειρουργεία καταρράκτη.
Συνεχίζεται η καταγραφή των αναγκών των τμημάτων ώστε να ενταχθούν σε προγράμματα ΕΣΠΑ,μέσα στο 2017.
Μελετάται επίσης η ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων που θα αποφέρει μεγάλη εξοικονόμηση σε χρήματα και μικρότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Δράσεις για τον πολίτη

Με στόχο την καλύτερη ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών στον πολίτη ,έχει αλλάξει από επικοινωνιακής άποψης ο τρόπος κλεισίματος ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία,ενώ τα όποια προβλήματα υπάρχουν θα ξεπεραστούν.

Έχει δημιουργηθεί το Γραφείο Υποστήριξης του Πολίτη ,το οποίο έχει έντονη λειτουργία και δραστηριότητα,ώστε οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα,να τα αναφέρουν και το γραφείο να βρίσκει λύσεις και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα,ενημερώνοντας την Διεύθυνση και την Διοίκηση.
Αυτόνομα ΤΕΠ

Γίνεται προσπάθεια αναβάθμισης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών,με την δημιουργία αυτόνομου τμήματος,το οποίο θα έχει αποκλειστικά δικό του προσωπικό και δικά του τμήματα.

Επίσης θα γίνει πλήρη σήμανση του χώρου και επιδαπέδιες διαγραμμίσεις,ώστε ο πολίτης να νοιώθει άνετα στους χώρους του νοσοκομείου.



Απορρόφηση της χρηματοδότησης

Όπως τόνισε,έχει γίνει πλήρης απορρόφηση του πρώτου κονδυλίου ύψους 4.000.000 ευρώ ενώ από την δεύτερη χρηματοδότηση ύψους 2.500.000 ευρώ έχει απορροφηθεί και ενταλματοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος,υπολείπεται περίπου η απορρόφηση του ποσού των 100.000 ευρώ.

Ανάλογα είναι τα πράγματα και στην μονάδα του Μεσολογγίου ,καθώς απορροφήθηκαν πλήρως τα πρώτα 1.700.000 ευρώ ,ενώ έχει απορροφηθεί και ενταλματοποιηθεί το 1/3 των 1.700.000 ευρώ της δεύτερης φάσης.

Έγκαιρη καταβολή των Εφημεριών

Στο Γ.Ν.Αιτ/νιας γίνεται έγκαιρα η καταβολή των εφημεριών του προσωπικού και η Διοικητική Υπηρεσία λειτουργεί ικανοποιητικά.Επίσης θα πληρωθούν δεδουλευμένα του προσωπικού για τα έτη 2014-2015,τα οποία δεν έχουν καταβληθεί και θεωρούνταν χαμένα.

Αυτήν την στιγμή είναι σε εξέλιξη 26 ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί προμηθειών ,διαδικασία η οποία είναι απόλυτα διαφανής και αποφέρει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων.

Στέγαση υπηρεσιών και φύλαξη του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου

Την μεταφορά και στέγαση του ΕΚΑΒ στην πρώην μονάδα τεχνητού νεφρού καθώς και την στέγαση της νοσηλευτικής σχολής Αγρινίου στο ίδιο κτήριο ανακοίνωσε ,ο κ.Μιχάλης.Πρόκειται για ενέργειες οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί και θα γίνουν το επόμενο διάστημα.
Το Δ.Σ έχει εγκρίνει την τοποθέτηση συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης των χώρων του παλαιού νοσοκομείου για την πρόληψη και καταγραφή παραβατικών συμπεριφορών ,καθώς έχουν συμβεί βανδαλισμοί και μεγάλες καταστροφές το προηγούμενο διάστημα,όπως είναι γνωστό.

Ακόμη έχει δρομολογηθεί η διαδικασία για την τοποθέτηση φύλακα,ενώ σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου ,θα γίνει καθαριότητα των εξωτερικών χώρων.

Με την σύμφωνη γνώμη της 6ης ΥΠΕ και την έγκριση των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας ,υπάρχουν ανοιχτές διαπραγματεύσεις με το ΙΚΑ ,ώστε να μεταφερθούν οι υπηρεσίες στο παλαιό νοσοκομείο,καθώς και αυτές του ΠΕΔΥ.

Επίσης αναμένεται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με υπηρεσίες οι οποίες καταβάλουν ενοίκιο για τις εγκαταστάσεις ,είτε Δημοτικές είτε οποιασδήποτε άλλης μορφής,ώστε να μεταφερθούν και αυτές.

Στον σχεδιασμό της διοίκησης είναι η αξιοποίηση της περιουσίας του νοσοκομείου ,όπως το κτήριο στην οδό Βότση,στο οποίο θα μεταφερθεί το Κέντρο Ψυχικής Υγείας ,για το οποίο καταβάλλεται ενοίκιο.

Με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης ακολούθησαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Στην ερώτηση για τις αντιδράσεις που προκαλούν οι αλλαγές και οι μετακινήσεις προσωπικού,ανέφερε ότι είναι φυσιολογικό το να υπάρχουν αντιδράσεις,όμως η πορεία και ο χρόνος θα δείξει αν έγιναν σωστά.
  
Σε ερώτηση για τα παράπονα των πολιτών όσον αφορά τις πολύ ακριβές τιμές στα είδη στο κυλικείο του νοσοκομείου.ανέφερε ότι αυτές υπάγονται στις αγορανομικές διατάξεις,δεν έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης,παρά μόνο υπόδειξης ,πράγμα το οποίο ήδη έχει κάνει.
πηγή:agriniolike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!