Κυριακή, Οκτωβρίου 09, 2016

Καθάρισαν τον τόπο μας, προστάτευσαν την Τριχωνίδα(φωτορεπορτάζ)

>

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η εθελοντική δράση  ’Καθαρίζω τον τόπο μου, προστατεύω την Τριχωνίδα’για την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στο περιβάλλον
Η δράση διοργανώθηκε από κοινού, από...
την Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου και την Δ.Κ. Καινουργίου με την συμμετοχή των Συλλόγων του Καινουργίου.

Στις 10:30 συγκεντρώθηκαν στην θέση "Πήνα" στο Καινούργιο,οι ομάδες Εθελοντών που συμμετείχαν στην καθαριότητα.
Στην Δράση μαζί με τα μέλη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου συμμετείχαν οι :
Αρχαιολογική – Ιστορική – Λαογραφική Εταιρεία Θεστιέων, Π.Σ "Οι Ρουμελιώτες",
Π.Σ "Οι Θεστιείς", ΕΠΑΛ Καινουργίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεστιέων, Γυμνάσιο Θεστιέων, Σύλλόγος Απανταχού "Πρωσηλιωτών", Κτηνοτροφικός Σύλλογος Καινουργίου «Άγιος Νικόλαος».μέλη του Α.Σ.Ε.Ε.Δ-Έφεδροι Εθελοντές, συνεργείο της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο πρόεδρος και μέλη της Δ.Κ Καινουργίου.

Σε όλη την διάρκεια της δράσης υπήρχε η παρουσία Αστυνομικών της Τροχαίας Αγρινίου που φρόντισαν για την ασφάλεια των Εθελοντών και την ρύθμιση της κυκλοφορίας.


Η Δ.Κ Καινουργίου μοίρασε τον απαραίτητο εξοπλισμό (γάντια,σακούλες,κώνους κλπ)και η Δράση ξεκίνησε λίγο πριν τις 11:00.


Καθαρίστηκε το τμήμα της Ε.Ο Αγρινίου Θέρμου και τα δύο ρεύματα,από τα σύνορα του Καινουργίου με την Αβώρανη ως και την είσοδο του Καινουργίου στην "Χαραυγή".


Η δράση διήρκεσε περίπου δύο ώρες και συνολικά μαζεύτηκαν πάνω από 100 σακούλες σκουπιδιών ,με πλαστικό,χαρτί,αλουμίνιο και άλλα σκουπίδια,τις οποίες αποκόμισε φορτηγό του Δήμου Αγρινίου.


Στο τέλος μοιράστηκαν γλυκά και εδέσματα στους συμμετέχοντες τα οποία ήταν προσφορά του "Γλυκοπωλείον".του Θόδωρου Κουσκούνη,ενώ τους χυμούς πρόσφερε ο πρόεδρος της Δ.Κ Καινουργίου κ.Κώστας Ευθυμίου.



Παρών στην δράση ήταν και ο αντιδήμαρχος Αγρινίου κ.Κώστας Καλαντζής.

Η κα. Ανθούλα Μακρή ,υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου που συντόνισε την Δράση,ευχαριστεί το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου που μετέφερε τους Εθελοντές,την Εταιρεία "Ζαγόρι",που πρόσφερε τα νερά,το "Γλυκοπωλείον" του Θόδωρου Κουσκούνη για τα γλυκά,το φαρμακείο του Κλεάνθη Τσαρούχη για την προσφορά φαρμακείου Α'βοηθειών, την Α.Δ Ακαρνανίας η οποία με τους Αστυνομικούς της Τροχαίας Αγρινίου,φρόντισαν στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της δράσης και φυσικά όλους όσους συμμετείχαν,στέλνοντας το παρακάτω μήνυμα:

"Σήμερα ρυπαίνεις εσύ τη γη, αύριο θα υποστούν τις συνέπειες τα παιδιά σου!
- Η γη είναι το σπίτι σου, μην τη βρομίζεις.
- Βοήθα να ζήσουν και τα παιδιά σου σε μια γη καθαρή!
- Η φύση είναι η ανάσα σου!"
 





















































5 σχόλια:

  1. Μπράβο ,συγχαρητήρια στους εθελοντές και τους διοργανωτές. Ας φροντίσουμε μόνοι μας να διατηρήσουμε καθαρή την περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συγχαρητήρια στους εθελοντές !Κάθε δεκαπενταύγουστο και στο πανηγύρι στέλνουν για καθαρισμό μηχάνημα ... οι υπεύθυνες αρχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμμετείχε και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Καινουργίου «Άγιος Νικόλαος»!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια στην Δ.Κ Καινουργίου και την Ακτίνα για την διοργάνωση.Μπράβο kainoyrgiopress για την προβολή του τόπου μας,ήμασταν στην αφάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι μαζί μπορούμε λέει το σύνθημα των εθελοντών και σήμερα το αποδείξαμε.
    Μπράβο στον κ.Ευθυμίου,την κα.Μακρή ,τους εθελοντές και όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων...Μακάρι να ήμουν κοντά να έρθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!