Πέμπτη, Οκτωβρίου 06, 2016

Με επιτυχία η εκδήλωση «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια»

>


Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου η Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια».
Την εκδήλωση ...
διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών και των Εμβολίων που διοργανώνουν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠ), η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας (ΕΕΧ), η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων (ΕΕΛ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Το θέμα ανέπτυξε  η κ. Ευθυμία Γιαννιτσιώτη, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α΄, Δ΄ Παθολογική Κλινική Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ».


Στόχος της Εκστρατείας Ενημέρωσης είναι να γίνει κατανοητό και ξεκάθαρο από όλους τους Δημότες:

Πώς μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλλουν στη μείωση της άσκοπης χρήσης αντιβιοτικών, μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουν αντιβιοτικό και πότε όχι,

Ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση,

Πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών ώστε να μη νοσήσουν και να μη
χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό.

Όλα τα παραπάνω ανέπτυξε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η κα.Γιαννιτσιώτη,ενώ ακολούθησε συζήτηση.
Η συμμετοχή των ιατρών αλλά, και των απλών πολιτών ήταν μεγάλη,ενώ πριν την έναρξη της ενημέρωσης,χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αγρινίου κ.Κώστας Καλαντζής,


ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ.Παντελής Παπαθανάσης


και πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Τσιτσέλης Ιωάννης.


Επίσης παραβρέθηκε η αντιδήμαρχος Αγρινίου κα.Πιστιώλη -Σαλακίδου Όλγα,μέλη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου,καθώς εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Συντονιστής ήταν ο κ. Γεώργιος Ροϊδης, Εκδότης


















πηγή:http://www.agriniolike.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!