Κυριακή, Δεκεμβρίου 10, 2017

"Στο κόκκινο" ο πήχης του Σ.Ε.Α Καινουργίου "Η Χρυσοχεριά" για το 2018

>
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου,η ετήσια τακτική Γ.Σ του Σ.Ε.Α Καινουργίου "Η Χρυσοχεριά".

Η διοίκηση...
του συλλόγου έκανε τον  απολογισμό του 2017, οικονομικό και δράσεων.






Όπως ανέφερε η πρόεδρος Μαρία Μπλέτσα,συγκεντρώθηκε σημαντικός αριθμός μονάδων αίματος,ενώ υπολείπεται μια ακόμη αιμοδοσία την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου για να ολοκληρωθεί η χρονιά.


Μεταξύ άλλων η πρόεδρος  τόνισε ότι ο Σύλλογος έγινε αποδέκτης αιτημάτων για αίμα  πολλές φορές και κάλυψε τις επείγουσες ανάγκες,ενώ τέθηκαν οι στόχοι για την νέα χρονιά σε συζήτηση με τα μέλη και τους πολίτες που παραβρέθηκαν στην Γ.Σ.



Αυτό που συμφωνήθηκε ομόφωνα είναι ο προγραμματισμός δράσεων που θα φέρει "νέο αίμα" στον σύλλογο,δράσεις ενημερωτικές που θα αποσκοπούν κυρίως στην προσέλκυση  νεολαίας της περιοχής.

Αριθμητικά ο Σύλλογος αριθμεί πάνω από 200 μέλη ,που όμως δεν είναι όλα ενεργά.

Συζητήθηκαν προτάσεις για συνδιοργάνωση τακτικών αιμοδοσιών με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του χωριού,καθώς και δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία.



Οι ημερομηνίες των αιμοδοσιών για το 2018 θα οριστούν σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν Αγρινίου ,που πάντα υποστηρίζει τις αιμοδοσίες.

Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που τέθηκε προς συζήτηση είναι η διαχείριση των μονάδων αίματος του συλλόγου,καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη και πρέπει να αξιολογούνται οι περιπτώσεις,ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα τα πολύ επείγοντα περιστατικά.

Κλείνοντας απευθύνουν κάλεσμα στα μέλη του συλλόγου, αλλά και στους άλλους πολίτες, να συμμετέχουν στην τελευταία αιμοδοσία του έτους και να συγκεντρωθούν πολλές μονάδες αίματος που τόσο πολύ έχουν ανάγκη συνάνθρωποι μας.



Το Καινούργιο είναι το μοναδικό χωριό στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου που διαθέτει αυτόνομο Εθελοντικό Σύλλογο Αιμοδοτών, με νομική υπόσταση και δική του τράπεζα αίματος και πρέπει όλοι να τον στηρίξουμε για να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!