Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017

Αγρίνιο :Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

>


Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών ξεκίνησε το πρόγραμμα εκδηλώσεων της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο» στο Αγρίνιο.  Στις 9.30 πμ.  η κεντρική πλατεία πλημμύρισε ...
από παιδιά όλων των ηλικιών που έφθασαν στο κέντρο της πόλης με ποδήλατα και πατίνια και έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια .



Το ενδιαφέρον προσέλκυσε το ηλιακό τρίκυκλο που έχουν κατασκευάσει οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε ικανοποιημένος  από την συμμετοχή: «Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει για 1η φορά στην Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο  και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι Αγρινιώτες ανταποκρίθηκαν και επέλεξαν ν΄ αφήσουν για μία ημέρα το αυτοκίνητο και να περπατήσουν.



Η εικόνα τόσων παιδιών να φθάνουν στο κέντρο της πόλης με τα ποδήλατά τους δεν μπορεί παρά να μας ικανοποιεί. Αυτός άλλωστε  είναι ο στόχος της σημερινής ημέρας, η στήριξη των βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς».


Από νωρίς οι δρόμοι γύρω από την κεντρική πλατεία είχαν κλείσει για τα οχήματα ,ενώ αστυνομικοί της Τροχαίας Αγρινίου μοίρασαν συμβολικά χάρακες στους μαθητές.

Οι δρόμοι θα είναι κλειστοί μέχρις τις 23:00.




Στην συνέχεια η υπαστυνόμος Α' της Τροχαίας Αγρινίου Άννα Λιαμέτη


ενημέρωσε τους μαθητές για τον Κ.Ο.Κ για την ασφαλή οδήγηση και για τα μέτρα προφύλαξης,ενώ ο Διοικητής της Υπηρεσίας Μιχάλης Τζιακώστας ενημέρωσε τους διερχόμενους για την σημερινή ημέρα.
 






Την εκδήλωση συντόνισε η υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου Ανθούλα Μακρή,

















Δείτε βίντεο από την live ροή του kainourgiopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!