Τρίτη, Ιουλίου 04, 2017

Καινούργιο:Ενημέρωση στους ελαιοπαραγωγούς από την Ένωση Αγρινίου

>
Με μεγάλο ενδιαφέρον για τα όσα είχε απόψε να παρουσιάσει ο Γεωπόνος κ. Γεράσιμος Χρήστου παρακολούθησαν οι ελαιοπαραγωγοί, μέλη της Ο.Π. της Ένωσης Αγρινίου, τη νέα ενημερωτική εκδήλωση γύρω από το προϊόν τους. Η εκπαιδευτικού ...
χαρακτήρα, συνάντηση που πραγματοποιήθηκε απόψε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κοινοτικού Καταστήματος της Τοπικής Κοινότητας Καινουργίου του δήμου Αγρινίου, αποτέλεσε μέρος των ενημερωτικών συναντήσεων που έχει προγραμματίσει με τους ελαιοπαραγωγούς της η Ένωση Αγρινίου, και που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, μέσω της όλης προσπάθειας, επιδιώκει για ακόμη μια φορά να σταθεί δίπλα στον παραγωγό, ενημερώνοντας τον για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, τα νέα φάρμακα και συνολικά, τους καταλληλότερους τρόπους διαχείρισης του προϊόντος του. Τα θέματα που συζητήθηκαν στο Καινούργιο Τριχωνίδας, είχαν να κάνουν για ακόμη μια φορά με το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης – πιστοποίησης του προϊόντος αλλά και με τεχνικές συμβουλές θρέψης και φυτοπροστασίας της ελιάς. Την παρουσίαση παρακολούθησε και η διευθύντρια του εργοστασίου επεξεργασίας βρώσιμης ελιάς της Ένωσης κα Ακριβή Κούκη.

Ο υπεύθυνος των εκπαιδευτικών συναντήσεων γεωπόνος κ. Γεράσιμος Χρήστου ενημέρωσε τους παραγωγούς για την κατάλληλη διαχείριση της κάθε ποικιλίας ελιάς, ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η παραγωγή, για τις ασθένειες και τους τρόπους προφύλαξης και αντιμετώπισής τους, τη λίπανση κλπ, ενώ στους ελαιοπαραγωγούς μοιράστηκαν και σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια με χρήσιμες πληροφορίες για φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, μεθόδους αντιμετώπισης ασθενειών και γενικά, λεπτομέρειες για τη διαχείριση της παραγωγής τους καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Όπως ο κ. Χρήστου τόνισε, η Ένωση καταβάλλει κάθε προσπάθεια να βρεθεί όσο το δυνατό πιο κοντά στους, παραγωγούς παρέχοντάς τους τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια, καθώς επίσης σύγχρονους και αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης της παραγωγής τους.



“Οι παραγωγοί που συμμετέχουν στις ενημερωτικές συναντήσεις, αποκομίζουν σημαντικά οφέλη, αφού αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και τα εφόδια, ενώ ενημερώνονται για τους πλέον σύγχρονους και αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης της παραγωγής τους.

Αν οι παραγωγοί ακολουθήσουν τα βήματα και τις συμβουλές που η Ένωση Αγρινίου τους υποδεικνύει μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, θα μπορέσουν να επιτύχουν μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά και να πετύχουν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα για τους ίδιους μέσω της βελτίωσης της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος.


Τέλος, βασική προϋπόθεση της συνολικής προσπάθειας είναι η ενημέρωση για την τήρηση των κανόνων Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (Σ.Ο.Δ.) με απώτερο σκοπό τη παραγωγή ασφαλών και πιστοποιημένων προϊόντων”, επεσήμανε ο κ. Χρήστου. Μέσω των συναντήσεων αυτών, μέχρι σήμερα έχουν ενημερωθεί πλήρως, για κάθε τι που αφορά την παραγωγή τους, δεκάδες παραγωγοί από διάφορες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ οι εκπαιδευτικές συναντήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.
e-ea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!