Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017

Ο Δήμος Θέρμου τιμά τους Πεσόντες Αεροπόρους του

>
Ο Δήμος Θέρμου διοργανώνει το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουνίου διήμερο εκδηλώσεων με γενικό τίτλο “ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ”.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα τιμηθεί η μνήμη των Πεσόντων Αεροπόρων...
του Δήμου Θέρμου και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων. Θα ονοματοδοτηθούν επίσης οδοί του Θέρμου με ονόματα Πεσόντων Αεροπόρων.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Θέρμου, θα βραβευτούν οι συντελεστές της κατασκευής του Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων και θα γίνει η τελετή της αδελφοποίησης του Δήμου Θέρμου με τον Δήμο Αγίου Ευστρατίου Λήμνου, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία από τον Πτέραρχο ε.α. κ. Γρηγόριο Χαντζή. Στην πλατεία του Θέρμου στις 9 το ίδιο βράδυ θα γίνουν απονομές πλακετών στις οικογένειες των Πεσόντων και βράβευση του Δήμου Αγίου Ευστρατίου Λήμνου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσική παράσταση από την μπάντα και την ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Την Κυριακή 18 Ιουνίου θα τελεστεί μετά τη Θεία Λειτουργία μνημόσυνο για τους Πεσόντες Αεροπόρους στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θέρμου, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα λάβει χώρα στον Λόφο Αγίου Κοσμά στο Μέγα Δέντρο θέρμου με τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων και ώρα έναρξης στις 11.00, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και πλήθους κόσμου.

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Πτέραρχος κ. Χρήστος Χριστοδούλου.

Η Δημοτική Αρχή καλεί όλους τους πολίτες να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις, τιμώντας έτσι τη μνήμη των Πεσόντων και την προσφορά τους στην πατρίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!