Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017

Με επιτυχία το διήμερο 9 και 10 Ιουνίου στα Αμπάρια Παναιτωλίου, η «Συνάντηση Κουκλοθεάτρων»

>
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το διήμερο 9 και 10 Ιουνίου στα Αμπάρια Παναιτωλίου, η «Συνάντηση Κουκλοθεάτρων» της περιοχής μας, που συνδιοργάνωσαν το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου ...
και η Ένωση Γυναικών Παναιτωλίου «Τριχωνίδα».
Σε ένα πανέμορφο φυσικό χώρο, δίπλα στη λίμνη Τριχωνίδα, οι κούκλες, τα παιδιά και τα «μεγάλα παιδιά», έγιναν όλοι ένα. Άνθρωποι και των τριών ηλικιών, θυμήθηκαν την παιδική τους ηλικία και οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν και απασχολήθηκαν δημιουργικά.
Και οι δύο μέρες ξεκίνησαν με εργαστήρι κούκλας, από τις κυρίες Μαρία Λαχανά (χαρτοπολτό) και Αθηνά Ψειμάδα (ανακυκλώσιμα υλικά) , όπου στη συνέχεια τα παιδιά δημιούργησαν μόνα τους τις δικές τους κούκλες και τις ευχαριστούμε θερμά.
Στο χώρο λειτουργούσε παράλληλα και τις δύο μέρες, έκθεση φωτογραφίας και κούκλας, με υπεύθυνες τις κυρίες Σερμεντζέλη Γιάννα και Πανταζή Βαγγελιώ από την ομάδα του Ερασιτεχνικού Κουκλοθεάτρου του Δήμου Αγρινίου, για τις οποίες τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και τις ευχαριστούμε, για τη συμμετοχή τους.




Την Παρασκευή, το εργαστήρι κούκλας ακολούθησε η παράσταση του κουκλοθεάτρου του Δικτύου Στήριξης μαθητών Αγρινίου «Μια φορά και μια κούκλα», σε σκηνοθεσία Ανδριάνας Καλατζή και κατασκευή κούκλας Μαρίας Λαχανά. Κουκλοπαίχτες οι: Αλαντζάς Κων/νος, Παπαϊωάννου Όλγα, Ζιόβα Ευανθία, Κεκλίκογλου Ευθύμης, Ζέρβα Δέσποινα και Λιάτσου Χριστοφορούλα, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, με ανταμοιβή το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Τις θερμές ευχαριστίες μας στον κ. Γιάννη Κατσίνα, για την ανιδιοτελή βοήθειά του.
Το Σάββατο τα παιδιά των τριών κουκλοθεάτρων που συμμετείχαν, έδωσαν χαρά, συγκίνηση, διδάγματα , με τα έργα τους και τους ήρωες- κούκλες τους.



Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, συγκίνησε με την ευαίσθητη ιστορία του «τρυφεράκανθου» και τις πανέμορφες φιγούρες από χαρτοπολτό, που φτιάχτηκαν από τα παιδιά και παρουσιάστηκε με τη καθοδήγηση- βοήθεια των εκπαιδευτικών τους: Γκοϊκοεσέα Αικατερίνη, Μπιλίνη Κατερίνα και Κόκκαλη Αγγελική. Τις ευχαριστούμε και γιατί η μακρινή απόσταση – που πιθανόν αποθάρρυνε άλλα σχολεία του Αγρινίου να συμμετέχουν- εκείνους δεν τους πτόησε. Τους στηρίζουμε και τους ευχόμαστε να είναι πάντα δημιουργικοί.



Ακολούθησε το κουκλοθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Παντάνασσας- Πολιτιστικού Συλλόγου «Πυγμαίος ο Τριχώνιος», με το έργο «Τα εσπεριδοειδή, οι ελιές και οι καταναλωτές», με υπεύθυνη την Αριστέα Ξηροκώστα, η οποία μαζί με τα παιδιά, έφτιαξαν ένα ευρηματικό, κωμικό και ρεαλιστικό έργο, γα την καθημερινότητα των ανθρώπων του χωριού τους, αλλά και γενικότερα της ελληνικής υπαίθρου. Την ευχαριστούμε, καθώς και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Παντάνασσας, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
Η βραδιά έκλεισε με τους μικρότερους σε ηλικία κουκλοπαίχτες, του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναιτωλίου «Χ. Καπράλος», με το λαϊκό παραμύθι «Ο ποντικός και η θυγατέρα του», με υπεύθυνη την Ευανθία Ζιόβα, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για του χρόνου, με τον πιο γλυκό τρόπο, στο ταξίδι των παιδικών μας χρόνων. Την ευχαριστούμε, καθώς και την πρόεδρο του συλλόγου τους Σιαδήμα Ρούλα και τον υπεύθυνο της θεατρικής ομάδας του συλλόγου Βαλμά Βαγγέλη, που παραβρέθηκαν.



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιδήμαρχος κ. Παπαγεωργίου Μαρία, η οποία απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγρινίου Καμμένος Σταύρος και Αλεξόπουλος Γεώργιος, και ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Παναιτωλίου κ. Ντζούρβας Λουκάς.
Η ομάδα κουκλοθεάτρου του Δικτύου, θα δώσει την τελευταία παράσταση για φέτος, στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, στις 13 Ιουνίου στις 6.30 το απόγευμα.
Το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου και η Ένωση Γυναικών Παναιτωλίου «Τριχωνίδα», ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Αγρινίου για τα καθίσματα και την μικροφωνική υποστήριξη, την κ. Λιάπα Κων/να, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου “ALEXANTER” για το μπουφέ που πρόσφερε στα παιδιά στο τέλος της εκδήλωσης,




την Πανεμπορική Αγρινίου για τα υλικά στολισμού του χώρου, το χορηγό επικοινωνίας «Panaitolio news” , καθώς επίσης γονείς, παιδιά και εκπ/κούς και τους ευχόμαστε καλό ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!