Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017

5 Ιουνίου:Το Θαύμα της Παναγίας της Βλοχαϊτισσας ,ένα συγκινητικό γεγονός για τον τόπο μας

>
Το γεγονός ότι στις 5 Ιουνίου τιμούμε το Θαύμα της Ιερής Εικόνας είναι άγνωστο στους περισσότερους μιας και έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από το γεγονός.
Μεταφέρουμε με επιφύλαξη κάποια στοιχεία του Θαύματος που συνέβη στο Καινούργιο,τα οποία ανήκουν στα λεγόμενα συγχωριανής μας.



Την χρονιά εκείνη υπήρξε πλήρη λειψυδρία στην περιοχή με αποτέλεσμα οι αγρότες και  όσοι ζούσαν από την αξιοποίηση της γης να  έχουν φθάσει σε κατάσταση απελπισίας,αφού δεν μπορούσαν να παράγουν σοδειά.
Έτσι κατόπιν παροτρύνσεως από ιερείς εκείνης της εποχής σχεδόν ολόκληρη η περιοχή νήστεψε για 40 ημέρες και καθημερινά προσεύχονταν για το "άνοιγμα των ουρανών".
Έτσι στις 5 Ιουνίου μετέφεραν την εικόνα από το μοναστήρι του Βλοχού προς το Καινούργιο.
Και πράγματι το Θαύμα έγινε,πριν η Ιερή Εικόνα φθάσει στο Καινούργιο,ξεκίνησαν οι πρώτες ψιχάλες,με τους Πιστούς να ευχαριστούν την Παναγία και κάθε χρόνο να τιμούν την μνήμη του Θαύματος που συνέβη,ως και σήμερα.



Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει λεπτομέρειες για το Θαύμα,την χρονιά,την σειρά των γεγονότων κ.λ.π,να μας στείλει τις γνώσεις του ώστε να μάθουμε όλοι για το σημαντικό αυτό γεγονός που συνέβη στην περιοχή.

Οι φωτογραφίες είναι από www.romios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!