Τετάρτη, Μαΐου 17, 2017

Σύσκεψη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις Καινουργίου

>
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κοινοτικού καταστήματος Καινουργίου η σύσκεψη εκπροσώπων φορέων ,συλλόγων και τοπικών ΜΜΕ...
με το τοπικό Δ.Σ,μετά από πρωτοβουλία του προέδρου Κώστα Ευθυμίου.

Η συνάντηση που είχε ως σκοπό την κατάθεση ιδεών και σκέψεων για τους χώρους που μπορούν να γίνουν χώροι άθλησης,καθώς και για την καλύτερη αναβάθμιση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή Αγρινίου,πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Ο κ.Ευθυμίου παρουσίασε τους χώρους και τις εγκαταστάσεις που είναι διαθέσιμοι στο Καινούργιο και πρόκειται :
1)Για χώρο κοντά στο κοιμητήριο της Χρυσοχεριάς,
2)Για έκταση στην περιοχή Άη Γιώργης,
3)Το οικόπεδο (Καμαριάρη),κοντά στην Χαραυγή,
4)Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον Άη Γιώργη,
5)Τον χώρο που θα γίνει ο χώρος άθλησης (βοηθητικό) και
6)Το Δημοτικό Στάδιο Καινουργίου.


Μετά την ενημέρωση για τους χώρους,παρουσιάστηκε από εκπρόσωπο, μια ολοκληρωμένη και αξιόλογη πρόταση για δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καινουργίου)σε παραλίμνια περιοχή του χωριού,που θα περιλαμβάνει γήπεδα,κολυμβητήριο,αθλητικές υποδομές για πολλά αθλήματα κλπ ,καθώς και για την αξιοποίηση του Δημοτικού Σταδίου Καινουργίου (δημιουργία μικρού θεάτρου και χώρου πρασίνου)καθιστώντας το Καινούργιο αθλητικό πόλο έλξης, δημιουργώντας ταυτόχρονα και θέσεις εργασίας.

Μια φιλόδοξη ιδέα για μελλοντική πραγματοποίηση όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Στην συνέχεια αυτό που προτάθηκε ήταν η δημιουργία γηπέδων τένις,στην περιοχή της Χρυσοχεριάς,ενώ έγινε ενημέρωση για την πορεία των έργων στο βοηθητικό χώρο άθλησης από την Ε.Ο.Δ.Α.Ε.Κ,υπολογίζοντας ότι ο χώρος θα είναι έτοιμος τον Σεπτέμβριο του 2017.

Όσον αφορά τον Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής,(για το οποίο το kainourgiopress διεξήγαγε διαδικτυακή ψηφοφορία,με το δείγμα αναγνωστών που συμμετείχε να στηρίζει την χρήση για την οποία δημιουργήθηκε),ο κ.Ευθυμίου ανέφερε ότι έχει στα χέρια του την μελέτη και τα έγγραφα που αφορούν το εν'λόγω έργο ,για το οποίο θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την μελλοντική του αξιοποίηση.


Η Ε.Ο.Δ.Α.Ε.Κ ενημέρωσε για τις εργασίες που γίνονται στον χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Καινουργίου,διευκρινίζοντας ότι το στάδιο παραμένει κλειστό για το κοινό για λόγους ασφαλείας και μόνο(σε συνεννόηση με την Δημοτική Αρχή)καθώς απαιτούνται ακόμη τρία ραντίσματα με ισχυρά φυτοφάρμακα,ενώ ταυτόχρονα γίνονται ποτίσματα και επανασπορές όπου κρίνεται αναγκαίο.

Οι Δημότες πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες και στην συνέχεια να σεβαστούν τον χώρο και να βοηθήσουν να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση.

Επίσης αναφέρθηκε η πολύ σημαντική συνδρομή του γεωπόνου κ.Δημητρίου που είναι ο βασικός χορηγός υλικών και προμηθειών για την συντήρηση και ανάπτυξη του πρασίνου στο στάδιο.

Στην συνέχεια πήραν τον λόγο οι υπόλοιποι εκπρόσωποι και πολίτες που παραβρέθηκαν οι οποίοι καταθέσαν τις  δικές τους προτάσεις,ερωτήσεις κλπ  και ακολούθησε διάλογος.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα με όσους παραβρέθηκαν να δείχνουν ενδιαφέρον, ώστε ο αθλητισμός του χωριού να βγει από το τέλμα, στέλνοντας μήνυμα ότι "όλοι μαζί μπορούμε".

2 σχόλια:

  1. Μπράβο σε όλους για την αξιόλογη προσπάθεια.Όλα λύνονται όταν υπάρχει διάθεση και γίνεται διάλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η προσπάθεια που γίνεται από όλους είναι πολύ καλή. Είναι καλό όσοι μπορούν να βοηθήσουν να τι κάνουν για φτιάξουμε όλοι μαζί κάτι καλό. Ο πρόεδρος προχθές ήταν με την εθελοντική ομάδα στο γήπεδο και βοήθησε στην λίπανση του γηπέδου βάζοντας το τρακτερ με τον λιπασματοδιανομεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!