Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017

Νίκος Καζαντζής: "Λαγός την φτέρη κούναγε, κακό του κεφαλιού του "

>

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress καζαντζής
Λαγός την φτέρη κούναγε, κακό του κεφαλιού του
     Ξαφνικά και χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο, με μία συνέντευξη – απρόκλητη επίθεση, του Δημάρχου Αγρινίου κατά...
του Δημάρχου Ακτίου – Βόνιτσας και κατά του κ. Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, επήλθε μία χωρίς νόημα αντιπαράθεση, που προξένησε μία σειρά αντιδράσεων αλλά και αποκαλύψεων.
    Με το πέρασμα του  χρόνου δικαιώνονται όσοι είχαν προβλέψει απραξία και ανικανότητα στην δημοτική αρχή, που οδηγεί σε γκρίνια και ατοπήματα.
     Δυστυχώς για το Αγρίνιο η στασιμότητα σημαίνει οπισθοδρόμηση όταν οι άλλοι προχωρούν.
     Άραγε δεν έπρεπε ο εκάστοτε Δήμαρχος Αγρινίου να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων, σημαιοφόρος  των διεκδικήσεων και αρωγός των προσπαθειών σε όλο το Νομό Αιτ/νίας;
     Το αεροδρόμιο του Ακτίου ανήκει στο νομό μας (περιφερειακή ενότητα), ωφελεί ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά αλλά πρωτίστως βρίσκεται δίπλα στο Αγρίνιο, στην μεγαλύτερη πόλη του Νομού μας, η οποία θέλει να αρχίσει να κινείται και τουριστικά. Η πόλη που είναι ο μισός Νομός Αιτ/νίας δεν θα έπρεπε να ποντάρει στρατηγικά στην ανάπτυξη του Ακτίου;
     Εάν ο Δήμαρχος Αγρινίου είχε διαχειριστεί σωστά το θέμα της Ανάπτυξης του Ακτίου, από την αρχή της θητείας του, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της Τριχωνίδας, αντί να τρέχει να φωτογραφίζεται με τον κ. Σπίρτζη, για να πείσει τους ιθαγενείς ότι η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια είναι θέμα χρόνου, θα είχε ορατά και απτά αποτελέσματα.
     Είχε ή έχει κάποια μελέτη στα χέρια του για την σύνδεση με την Ιόνια; Ποιές μελέτες κατέθεσε το Αγρίνιο ώστε να μπορεί να ζητήσει την χρηματοδότηση έργων;
     Ενοχλήθηκαν πάλι κάποιοι και τα αλαλάζοντα τσιράκια τους, όταν παρουσιάστηκε προ ημερών ένα σχέδιο – πλάνο ανάπτυξης της Τριχωνίδας. Το υποβάθμισαν, το λοιδόρησαν και αντί να προστρέξουν και όλοι μαζί να βοηθήσουν να γίνει κάτι επιτέλους, γι’ αυτόν τον αδικημένο τόπο, στον οποίο οι κάθε λογής ανίκανοι πουλάνε φούμαρα για το ατομικό τους συμφέρον και μόνο, άρχισαν να ψάχνονται για ποιον λόγο έγινε η παρουσίαση.  Τόσος πολύς φόβος, μη τυχόν και γίνει κάτι από άλλους και φανεί η γύμνια της απραξίας της δημοτικής αρχής.
    Δυστυχώς το τοπικό πολιτικό σκηνικό διαμορφώνεται από ανθρώπους που στρέφονται πότε από εδώ και πότε από εκεί μόνο και μόνο από φόβο μη τυχόν χάσουν τις τυχαίως και χαριστικώς κεκτημένες εξουσίες τους.
     Εάν είναι αλήθεια όλα αυτά που αποκάλυψε ο κ. Κατσιφάρας και ισχύει ότι ο κ. Παπαναστασίου και η ομάδα του στο Περιφερειακό Συμβούλιο το έτος 2013 δεν ψήφισαν για το ΒΑΑ ενώ στη συνέχεια επαίρονταν για τον σχεδιασμό βιώσιμης αστικής ανάπτυξης του Αγρινίου τότε ας κρίνει ο καθένας και η καθεμία ποια πολιτική βαρύτητα τον διακρίνει στις επιλογές του, αν όχι το ατομικό του και μόνο συμφέρον.
     Η τοπική πολιτική στο Αγρίνιο ατυχώς, ασκείται με ευκαιριακές επιλογές, χωρίς διαχρονικό σχεδιασμό, χωρίς μέθοδο και προγραμματισμό. Και στο τέλος χάνει η πόλη. Και κάνουν κάποιοι και τζάμπα μαγκιές για να πουλήσουν παραγοντιλίκι. Δημιουργώντας ρήγματα στις σχέσεις του Δήμου Αγρινίου με όλο το Νομό. Χθές με το Μεσολόγγι, σήμερα με την Βόνιτσα, αύριο ποιος ξέρει…
     Διότι αν ο Δήμος είχε ολοκληρωμένη μία σοβαρή μελέτη και ζητούσε να χρηματοδοτηθεί, ποιος θα το αρνούνταν;
    Είναι λυπηρό ο Δήμαρχος Αγρινίου αντί να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων και αντί να έχει ρόλο και λόγο σε όλα τα έργα που γίνονται και συνδέουν την πόλη αναπτυξιακά, όπως και αυτό του Ακτίου και των δρόμων σύνδεσής του, όταν χρειάστηκε να πάρει θέση, αυτός απείχε ακόμη και από την ψήφιση έργων όπως το Πλατυγιάλι, το οποίο σήμερα μάλλον επειδή δεν το θυμάται, το χρησιμοποιεί ως αντεπιχείρημα για την σύνδεση του Ακτίου με όλη την ευρύτερη περιοχή.
     Αν δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης, ας μην ψάχνει στηρίγματα αριστερά και δεξιά.
    Υπάρχουν και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι του Νομού για να συζητήσει για τα έργα που πρέπει να δρομολογηθούν και να ιεραρχηθούν ώστε να μην μας βρίσκει κανείς διαιρεμένους.
    Και ας τηρήσει πρώτος αυτός την προτροπή του περί πολιτικών ανδρών που πρέπει να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και να ζητάνε συγγνώμη.
     Η δικαίωση έρχεται κάθε ημέρα όλο και πιο πολύ.

                                                      Αγρίνιο, 24-5-2017
                                   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

                                                ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!